Μαϊος 2024 - Psts.gr

O Ολυμπιακός νίκησε με 2-0 την ΑΕΚ για την 9η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League 1 και έβαλε “φωτιά” στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, με τον ΠΑΟΚ να περνάει στην πρώτη θέση, μία αγωνιστική πριν το φινάλε της σεζόν.

Σε ένα “ανοιχτό” ντέρμπι στο “Καραϊσκάκης”, ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή και ένα δοκάρι με τον Φορτούνη, πριν βρει δύο γκολ με τον Όρτα για να ρίξει στο… καναβάτσο την ΑΕΚ και να μειώσει τις ελπίδες για τον τίτλο στη Super League 1. Ταυτόχρονα, οι Πειραιώτες έκαναν… άλμα για την έξοδο στην Ευρώπη, ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί στο Κύπελλο Ελλάδας και το Conference League.

Το παιχνίδι
Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο ματς και η ΑΕΚ λίγο έλειψε να βρει το γκολ από το 7′, με τον Λιβάι Γκαρσία να φεύγει στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού και τον Τζολάκη να τον ανατρέπει, αλλά το πέναλτι να μη δίνεται γιατί ο επιθετικός της Ένωσης ήταν σε οριακή θέση οφσάιντ.

Στο 12′ ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να “απειλήσει”, με τον Ελ Κααμπί να βγαίνει απέναντι από τον Στάνκοβιτς, αλλά να μην μπορεί να νικήσει με το σουτ του, τον τερματοφύλακα της Ένωσης.

Το παιχνίδι συνέχισε να έχει καλό ρυθμό, αλλά οι δύο ομάδες τα “χαλούσαν” στην τελική προσπάθεια. Η ΑΕΚ είχε μία νέα καλή φάση με τον Λιβάι Γκαρσία να κάνει τον γύρισμα από αριστερά και τον Ελίασον να πλασάρει άουτ σχεδόν σε κενή εστία, ενώ ο Ολυμπιακός “απάντησε” με δύο σουτ από Φορτούνη και Ποντένσε, που δεν δημιούργησαν όμως μεγάλο κίνδυνο για την εστία του Στάνκοβιτς.

{https://www.youtube.com/watch?v=_uuMjg7Pr-E}

Το 0-0 έμεινε έτσι μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με την εικόνα να μην αλλάζει ούτε στο δεύτερο μέρος. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας και η ΑΕΚ έψαχνε τους κενούς χώρους. Οι Πειραιώτες ήταν όμως πιο “απειλητικοί” και είχαν ένα καλό αλλά άστοχο σουτ με τον Όρτα, ενώ ο Φορτούνης “σημάδεψε” το οριζόντιο δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 60′.

Το γκολ ήρθε τελικά για τους Πειραιώτες πέντε λεπτά αργότερα, με τον Ελ Καμπί να μην μπορεί να νικήσει τον Στάνκοβιτς με κεφαλιά, αλλά την μπάλα να φθάνει στην εξέλιξη της φάσης στον Όρτα, για να κάνει αυτός με ωραίο σουτ του 1-0 για τους Πειραιώτες στο ματς.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει στη συνέχεια και είχε δύο χαμένες ευκαιρίες με τον Τσούμπερ, ο οποίος δεν κατάφερε σε αμφότερες να νικήσει τον Τζολάκη. Ο Ολυμπιακός ήταν αντίθετα, αυτός που βρήκε ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Όρτα να αιφνιδιάζει τον Στάνκοβιτς με σουτ από πολύ πλάγια θέση για το 2-0 στο ματς.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ στο “Καραϊσκάκης” με την Ένωση να πέφτει από την κορυφή της βαθμολογίας και τους Πειραιώτες να ανεβαίνουν στην 3η θέση, όντας πλέον με το… ένα πόδι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενη σεζόν.

Οι συνθέσεις στο Ολυμπιακός – ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Αποστολόπουλος (69′ Κίνι), Τσικίνιο (88′ Καρβάλιο), Έσε, Όρτα, Ποντένσε (61′ Μαρτίνς), Φορτούνης, Ελ Κααμπί.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (46′ Γιόνσον), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (62′ Άμραμπατ), Ελίασον (70′ Μάνταλος), Αραούχο (62′ Πόνσε), Γκαρσία (70′ Τσούμπερ).

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής της αναμέτρησης στην Τούμπα κερδίζοντας με 4-1 τον Παναθηναϊκό και εκμεταλλευόμενος την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, ο Δικέφαλος του Βορρά, κατάφερε να ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League μία στροφή (9η αγωνιστική) πριν το τέλος.

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τη Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 και ώρα 13:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Πάρου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π. Δήμου Πάρου, με θέμα τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου 2024 και την ετοιμασία για την άσκηση πολιτικής προστασίας με την ονομασία ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο τραυματίστηκε σε πυροβολισμό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζονται στην Αλυκή αυτές τις μέρες, τα γυρίσματα της Βρετανικής σειράς «Malice». Πολλές εκατοντάδες μέλη της παραγωγής, ηθοποιοί, συνεργάτες, βοηθοί, συντελεστές της σειράς, δουλεύουν πυρετωδώς προκειμένου να ολοκληρώσουν τα γυρίσματά τους στην Πάρο τα οποία θα ολοκληρωθούν στις 18 Ιουνίου.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η κα. Μαρία Σιφναίου του Μάρκου, με βάση την υπ. αρ. 447/10-05-24 απόφαση του Δημάρχου Πάρου κ. Κωνσταντίνου Μπιζά, ορίστηκε άμισθη ειδική σύμβουλος για την επικουρία του, κατά την άσκηση των καθηκόντων του και ειδικότερα επί οικονομικών θεμάτων.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνελήφθη γυναίκα για κατοχή ναρκωτικών και εκδιδομένη χωρίς πιστοποιητικό υγείας στη Θήρα

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 31χρονος αλλοδαπός κατά την παραλαβή δέματος ναρκωτικών στην Πάρο

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξιχνιάστηκε απάτη απόσπασης χρημάτων με τη μέθοδο της νοσηλείας συγγενικού προσώπου στη Τήνο

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 15 Μαϊος 2024 14:20

Συλλήψεις στις Κυκλάδες

Σύλληψη ατόμων για ναρκωτικά στη Θήρα

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σελίδα 1 από 24

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos