Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο παρά 5΄ θα κριθεί η 6η δόση

17 Σεπτεμβρίου 2011 12:18

Δραματική έκκληση Βενιζέλου

Δραματική έκκληση προς τους πολίτες και τα κόμματα να στηρίξουν τα μέτρα που προβλέπει το Μνημόνιο απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε αντίθετη περίπτωση η Ελλάδα κινδυνεύει με χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε τα μέτρα για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων φέτος και το 2012 και δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις, όπως η μείωση του δημοσίου τομέα και των δημοσίων δαπανών, οι ιδιωτικοποιήσεις, το άνοιγμα της αγοράς εργασίας. Ζήτησε επίσης να εφαρμοστεί η απόφαση της 21ης Ιουλίου και να αποφεύγονται σχόλια και φήμες περί χρεοκοπίας, οι οποίες υπονομεύουν την προσπάθεια της Ελλάδας.

Με την άποψη αυτή συμφώνησε και ο Αμερικανός υπουργός κ. Τ. Γκάιτνερ που συμμετείχε στη συνεδρίαση του Eurogroup. Ωστόσο, η δυσπιστία ως προς τις δυνατότητες της Ελλάδας να εφαρμόσει το Μνημόνιο έχει ενισχυθεί. Οι υπουργοί των «17» κατέστησαν σαφές ότι η 6η δόση του δανείου θα εκταμιευθεί στα μέσα Οκτωβρίου, υπό την προϋπόθεση όμως ότι η Ελλάδα θα έχει κάνει ό,τι απαιτείται προκειμένου να επιτύχει τους δημοσιονομικούς και διαρθρωτικούς στόχους.
Εξέτασαν μάλιστα ένα προς ένα όλα τα μέτρα, που παρουσίασε ο κ. Βενιζέλος, ζητώντας εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση αστοχιών.

www.kathimerini.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr