Συγκροτήθηκε το νέο ΤΑΑ του Φοίνικα Σύρου, ξεκινά ο σχεδιασμός της ομάδας

13 Ιουλίου 2018 17:18

Ο Φοίνικας πήρε την… άδεια συμμετοχής


Επιτέλους νέα για τον Φοίνικα Σύρου, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα το νέο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας είχε ρίξει το βάρος στην προετοιμασία των εγγράφων για την αδειοδότηση της ομάδας. Μετά το συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικά εικοσιτετράωρα ο Φοίνικας Σύρου κι ακόμη τέσσερα σωματεία (ΠΑΟΚ, Κηφισιά, Ηρακλής Χαλκίδας και Παμβοχαϊκός) πήραν το… πράσινο φως της συμμετοχής τους στο νέο πρωτάθλημα της Volley League για τη σεζόν 2018-19. Μία διαδικασία αρκετά επίπονη αφού χρειάζονται πολλά έγγραφα ώστε η κάθε ομάδα να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα.
Η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ
«Η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ αποτελούμενη από τους Χρήστο Ηλιάδη (Πρόεδρο - εκπρόσωπο ΕΣΑΠ), Λευτέρη Κογκαλίδη (εκπρόσωπο ΕΟΠΕ) και Βασίλη Μηνούδη (εκπρόσωπο ΠΑΣΑΠ), συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 11 Ιουλίου.

Πρόκειται για τη πρώτη συνεδρίαση της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 και εξέτασε τους φακέλους των ΤΑΑ ΠΑΟΚ, ΑΟ Φοίνικα Σύρου, ΑΟΠ Κηφισιάς, ΑΠΦΣ Ηρακλή Χαλκίδας και ΓΑΣ Παμβοχαϊκός τα οποία και αδειοδότησε, για τη συμμετοχή τους στο νέο πρωτάθλημα.

Οι φάκελοι των υπολοίπων ΤΑΑ θα εξεταστούν σε επόμενη συνεδρίαση που θα διεξαχθεί στις 19 Ιουλίου 2018 ημέρα Πέμπτη».

Σε σώμα το νέο ΤΑΑ

 

Πλέον τα πάντα έχουν πάρει το δρόμο τους αφού ο Φοίνικας μετά τη εξασφάλιση της άδειας συμμετοχής του στο νέο πρωτάθλημα προχωρά κανονικά στο σχεδιασμό της ομάδας.
Μέσα σε όλα είχαμε και την συγκρότηση σε σώμα του νέου πενταμελούς συμβουλίου που θα οδηγήσει το ΤΑΑ στην επόμενη… ημέρα.
Ο Δημήτρης Αρβανίτης ανέλαβε την προεδρία του ΤΑΑ και μαζί τους θα έχει τους Ισίδωρο Ροσσολάτο, Γιάννη Ράπτη, Ιωσήφ Ρηγούτσο και Στέλιο Τρουμπετάκη. Το νέο συμβούλιο έχει ήδη σηκώσει τα… μανίκια και σχεδιάζει την ομάδα που θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της σεζόν 2018-19

Πρώτα ο προπονητής
Τα πάντα όπως φαίνεται έχουν ιεραρχηθεί στην ομάδα του Φοίνικα, καθώς πριν ξεκινήσουν οι μεταγραφές το νέο συμβούλιο θέλει να κλείσει άμεσα το θέμα του προπονητή. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Φοίνικας μιλά με δύο προπονητές οι οποίοι ουσιαστικές έχουν μοιρασμένες πιθανότητες. Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν μέσα στις επόμενες ημέρες αφού άπαντες θέλουν να ξεκινήσει ο σχεδιασμός και σε συνεργασία με τον προπονητή να γίνουν οι μεταγραφές. Οι δύο προπονητές που μιλά ο Φοίνικας είναι ο ένας Έλληνας γνωστός προπονητής και ο δεύτερος ξένος αρκετά γνωστός. Να σημειώσουμε εδώ πως και οι δύο είναι πολύ καλές επιλογές και τα πάντα θα κριθούν στις λεπτομέρειες.
Αυτό βέβαια μας τόνισε και ο νέος πρόεδρος του ΤΑΑ Δημήτρης Αρβανίτης «Μιαλάμε αυτήν την περίοδο με δύο προπονητές οι οποίοι είναι αρκετά γνωστοί. Θέλουμε πρώτα να κλείσουμε αυτό το κεφάλαια και στη συνέχεια σε συνεργασία με τον τεχνικό της ομάδας θα προχωρήσουμε στις μεταγραφές. Δεν θέλουμε να κάνουμε τίποτα βιαστικό, αλλά και ο νέος προπονητής να έχει πλήρη εικόνα της ομάδας που θα προπονήσει».

 

Ο πρόεδρος του ΤΑΑ Δημήτρης Αρβανίτης μίλησε για τις πρώτες κινήσεις που θα γίνουν από την πλευρά του Φοίνικα τις επόμενες ημέρες. «Δώσαμε μεγάλο αγώνα ώστε να καταφέρουμε να κρατήσουμε αυτό το κόσμημα του νησιού που λέγεται Φοίνικας Σύρου. Από εκεί και πέρα μετά την αδειοδότηση της ομάδας, θα προχωρήσουμε στον σχεδιασμό της νέας ομάδας, όμως πρώτα θα πρέπει να συμφωνήσουμε τον προπονητή. Αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες και έπειτα σε συνεργία με τον προπονητή θα ξεκινήσει ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Θέλουμε να βάλουμε σωστές βάσεις από την αρχή, ώστε να δημιουργήσουμε κάτι σωστό και υγιές».

Για το αν θα γίνουν κινήσεις ώστε ο Φοίνικας να επαναπροσεγγίσει τον φίλαθλο κόσμο του νησιού ο κ. Αρβανίτης είπε: «Στόχος της νέας Διοίκησης η οποία προέρχεται από τα σπλάχνα της ομάδας είναι να μην χαθεί αυτό το κόσμημα που λέγεται Φοίνικας Σύρου κι από εκεί και πέρα θα πρέπει να δούμε πως θα κάνουμε τον κόσμο να έρθει δίπλα μας. Σίγουρα έχουν γίνει λάθη στο παρελθόν, τόσο στο κομμάτι των χορηγών όσο και των φιλάθλων. Θέλουμε ο κόσμος να έρθει κοντά μας ήδη υπάρχει συσπείρωση γύρο από τη νέα διοίκηση και θέλω να τους ευχαριστήσω για όλη την στήριξη και βοήθειά τους. Θέλουμε από εκεί να προσεγγίσουμε όλους τους χορηγούς μας καθώς γνωρίζουμε πως τα οικονομικά όλων δεν είναι και στο καλύτερο δυνατό σημείο, όπως επίσης θα αναζητήσουμε και νέους. Πρέπει να αξιοποιήσουμε την τρίτη θέση που καταλάβαμε πέρσι, ώστε να βρούμε χορηγούς κι εκτός νησιού. Θέλω στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω όλους όσους μέχρι στιγμής ήταν κοντά στην ομάδα, την προηγούμενη διοίκηση που πάλεψε για να φέρει την ομάδα στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά και τον τεχνικό διευθυντή κ. Νικολούζο για όλα όσα πρόσφερε».

Τέλος ο πρόεδρος του ΤΑΑ αναφέρθηκε και στις κινήσεις που θα γίνουν μετά την συμφωνία με τον προπονητή. «Οι πρώτες κινήσεις που θα γίνουν μετά τη συμφωνία με το νέο προπονητή, είναι να κάτσουμε μαζί με τον τεχνικό μας να δούμε όλες τις μεταγραφικές επιλογές και μέσα από εκεί να μιλήσουμε και να ξεκινήσει ο σχεδιασμός. Θέλουμε όσο τον δυνατόν γρηγορότερα να κλείσουμε το κομμάτι αυτό. Από εκεί και πέρα πιστεύω πως στις επόμενες 10 ημέρες θα ξεκινήσουν και οι προεγγραφές για τα εισιτήρια διαρκείας. Ήδη κάποιοι φίλαθλοι έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την ανανέωση των εισιτηρίων διαρκείας. Οι τιμές θα είναι σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα της εποχής, γιατί γνωρίζουμε πως υπάρχει μεγάλη δυσκολία και θέλουμε ο κόσμος να έχει την δυνατότητα να αποκτήσει μία κάρτα διαρκείας. Στόχος μας είναι φέτος να κάνουμε ρεκόρ στο κομμάτι της διάθεσης των διαρκείας, καθώς θέλουμε το γήπεδο να είναι γεμάτο από κόσμο.

Αποχώρησε ο Εθνικός Πειραιά από τη Volley League

Ο Εθνικός Πειραιά αποχαιρετά πρόωρα την κατηγορία της Volley League, καθώς δήλωσε αδυναμία να συμμετάσχει στο νέο πρωτάθλημα της σεζόν 2018-19. Η ομάδα του Πειραιά άνοιξε το δρόμο για μία ομάδα της Α2 κατηγορίας, καθώς οι διοικούντες της Volley League δεν θέλουν με τίποτα να αφήσουν την κατηγορία με ομάδα λιγότερη, δηλαδή με 11 ομάδες.
Μετά την αποχώρηση του προέδρου Νίκου Νικολινάξου, που ήταν και ο βασικός χορηγός της ομάδας του Πειραιά, κανείς δεν βρέθηκε να αναλάβει το… τιμόνι του Εθνικού και αυτό είχε το αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν τα έξοδα του μπάτζετ που απαιτούνταν για τη νέα χρονιά. Από εκεί και πέρα, η ομάδα που όπως ακούγεται θα πάρει τη θέση του Εθνική στη Volley League θα είναι η Ροδίων Άθληση του Σπύρου Γκολίτση, Βέβαια ακόμη τίποτα δεν είναι σίγουρο και τα πάντα αναμένονται να ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες.

Η ανακοίνωση
Ο εκπρόσωπος του Δ.Σ. Πετοσφαίρισης Εθνικού Σπύρος Κουτούβαλης με ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
«Μετά και την οριστική απόφαση του Εθνικού ΟΦΠΦ να μην πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Volley League, ως νέος εκπρόσωπος πετοσφαίρισης του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη Εθνικού, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια, εγώ προσωπικά αλλά και εκ μέρους όλου του Εθνικού, τον βασικό συντελεστή της παραμονής της ομάδας μας στην Volley League που αποτελεί τεράστια επιτυχία, έναν εξαιρετικό επαγγελματία, άνθρωπο και χαρακτήρα, τον προπονητή Σάκη Ψάρρα και τον αδελφό του, βοηθό προπονητή Αργύρη Ψάρρα, για την υπομονή που έδειξαν και την πίστη που είχαν μέχρι τώρα, ότι αυτή η ομάδα θα μπορούσε να καταφέρει έστω και στις καθυστερήσεις να κατέβει στην Volley League. Ίσως ήταν και οι μοναδικοί που το πίστευαν μέχρι και την τελευταία στιγμή.
Θα ήταν παράλειψη του Εθνικού και δική μου να μην ευχαριστήσω από καρδιάς και το τεχνικό επιτελείο της ανδρικής ομάδας που αποτελείται από: τον team manager Δημήτρη Χριστόπουλο, την στατιστικολόγο Γεωργία Αρβανίτη, τον φροντιστή Νίκο Μοεφωνιό, τον γυμναστή Θωμά Ζάττα, τον φυσιοθεραπευτή Χάρη Χατζηγρηγορίου, οι οποίοι είναι και προσωπικοί μου φίλοι.
Εύχομαι ολόψυχα σε όλους καλή επιτυχία στον επόμενο σταθμό της καριέρας τους και μακάρι στο μέλλον να ξανά συνεργαστούμε. Είναι πολύ σημαντικό για τον Εθνικό και για μένα προσωπικά να συνεργάζομαι με τόσο θετικούς ανθρώπους όσο είναι οι παραπάνω συντελεστές της περσινής επιτυχίας της ομάδας μας».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos