Australian Open: «Λύγισε» ο Τσιτσιπάς (3-0) απέναντι στον ανίκητο Ναδάλ

24 Ιανουαρίου 2019 15:21

Ο Ράφαελ Ναδάλ ήταν ανίκητος στον σημερινό ημιτελικό με τον Στέφανο Τσιτσιπά και δεν άφησε περιθώρια στον 20χρονο Ελληνα τενίστα.

Ετσι, ο σπουδαίος Ισπανός με 3-0 σετ (2-6, 4-6, 0-6), σε λιγότερο από δύο ώρες, πέρασε στον τελικό του Australian Open, με τον Τσιτσιπά να δείχνει ότι έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να φτάσει στο επίπεδο του Ναδάλ και να διεκδικεί τρόπαια σε τόσο μεγάλα τουρνουά. Αλλωστε, είναι ήδη μεγάλη επιτυχία εκεί που βρέθηκε στα 20 χρόνια του.

Ο πρώτος Έλληνας τενίστας που έφτασε στην τετράδα ενός γκραντ σλαμ ηττήθηκε από έναν μεγάλο τενίστα, το Νο 2 του κόσμου και σαφώς ανώτερο στο παιχνίδι, τον Ράφαελ Ναδάλ. Ο 32χρονος Ισπανός άσος, κάτοχος 17 τίτλων γκραντ σλαμ, δεν άφησε πολλά περιθώρια στον αντίπαλό του και προκρίθηκε στον τελικό δίχως να έχει χάσει σετ στο τουρνουά. Στο πρώτο σετ του ημιτελικού, έσπασε δύο φορές το σερβίς του Στέφανου Τσιτσιπά και το πήρε με 6-2. Στο δεύτερο σετ έσπασε μια φορά το σερβίς του Έλληνα τενίστα και το πήρε με 6-4 και στο τρίτο σετ ήταν σαρωτικός και το πήρε με 6-0.

Στην Αυστραλία ο Έλληνας τενίστας έγινε ο νεότερος στην ιστορία των Grand Slam μετά από τον Τζόκοβιτς που προκρίνεται στα ημιτελικά, ενώ σύντομα θα είναι μέσα στο Τοπ 10 του κόσμου. Για αυτό και στο τέλος κατά την αποχώρηση του ο κόσμος στις εξέδρες τον χειροκρότησε θερμά. Ο ίδιος όμως έδειχνε αρκετά απογοητευμένος που δεν μπόρεσε σήμερα να κοντράρει τον σπουδαίο Ναδάλ.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos