Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2019 Ιστιοσανίδας

08 Ιουλίου 2019 15:11

Σημαντικό γεγονός για τη ναυταθλητική κοινότητα, αλλά και για την προώθηση του αθλητισμού στη χώρα μας αποτελεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2019 Ιστιοσανίδας Slalom Ανδρών και Γυναικών το οποίο θα λάβει χώρα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Paros Kite Club στην Πούντα της Πάρου από 8 έως και 13 Ιουλίου 2019.


To πρωτάθλημα είναι επίσημα αναγνωρισμένο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία της κλάσης (International Funboard Class Association) που υπάγεται στην IWA (International Windsurfing Association) και ως εκ τούτου στην Παγκόσμια Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (World Sailing).
Συνδιοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιστιοσανίδας Ταχύτητας και Slalom, τον Ναυτικό Όμιλο Πάρου και τον Δήμο Πάρου ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στον αγώνα έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής 74 αθλητές και αθλήτριες από 14 χώρες (Aruba, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Εσθονία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Λεττονία, Λιθουανία, Ολλανδία (με αθλητές και από την Aruba της Καραϊβικής), Νορβηγία, Τουρκία και Ελλάδα)
Η Τελετή Έναρξης του Πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία της Πάρου το απόγευμα της Δευτέρας 8 Ιουλίου, ενώ η τελετή Λήξης θα γίνει στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Paros Kite Club στην Πούντα, όπου θα γίνουν και οι απονομές των επάθλων στους νικητές. Στόχος των διοργανωτών των δύο εκδηλώσεων είναι να φέρουν κοντά τις συμμετέχουσες χώρες αλλά και να προσελκύσουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού!!!

Η κατηγορία Slalom, αν και όχι Ολυμπιακή κλάση, είναι η δημοφιλέστερη αγωνιστική κλάση του Windsurf. Στα εθνικά, Ηπειρωτικά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα μετέχουν με φανατισμό τόσο ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες αθλητές.
Φιλοδοξία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιστιοσανίδας Ταχύτητας και Σλάλομ είναι να βάλει ξανά στον χάρτη των μεγάλων διεθνών αγώνων ιστιοσανίδας τόσο την Πάρο, όσο και άλλα νησιά και μέρη της Ελληνικής παράλιας χώρας που παρέχουν ευνοϊκές συνθήκες ανέμου γι’ αυτό το συναρπαστικό ναυταθλητικό αγώνισμα.

Οι αγωνιστικές κατηγορίες είναι:

 Γυναικών
 Ανδρών
 Ανδρών Masters
 Ανδρών Grand Masters
 Νέων Ανδρών κάτω των 21 (U21)

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos