Μουντομπάσκετ 2019: Ήττα της Εθνικής από ΗΠΑ ζωντανή για την πρόκριση

07 Σεπτεμβρίου 2019 17:22

Η Ελλάδα έχασε 69-53 εύκολα από την team USA αλλά ελπίζει για οχτάδα εφόσον νικήσει με +12 πόντους την Τσεχία


Λένε ότι η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή. Ενδεχομένως γι' αυτό οι ΗΠΑ, έχοντας να αντιμετωπίσουν τον MVP του NBA, παρουσιάστηκαν στο παρκέ απέναντι στην Εθνική Ελλάδας του Γιάννη Αντετοκούνμπο με απόλυτη σοβαρότητα και προσήλωση στο πλάνο τους από το πρώτο δευτερόλεπτο. Η παρουσία του Giannis στη «γαλανόλευκη»... ανάγκασε τη συνήθως υπεροπτική και πιο χαλαρή team USA, για πρώτη φορά στη διάρκεια του Μουντομπάσκετ 2019, να παίξει ως πραγματική ομάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει τον διαφαινόμενο κίνδυνο.

Η Ελλάδα ουσιαστικά έψαχνε ένα μπασκετικό θαύμα απέναντι στους NBAers του Γκρεγκ Πόποβιτς για να βρεθεί πιο κοντά στην πρόκριση. Το θαύμα όμως δεν ήρθε, αφού η αμερικανική ομάδα επικράτησε 69-53 της Εθνικής μας. Χάρη όμως στο... θαύμα της Τσεχίας που νίκησε τη Βραζιλία 93-71, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει μια ακόμη (μεγάλη) ευκαιρία για να προκριθεί στην οχτάδα του τουρνουά.

Αρκεί να νικήσει με τουλάχιστον 12 πόντους διαφορά τους εξαιρετικούς Τσέχους το πρωί της Δευτέρας (9/9, 11.30) και την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ να νικήσουν τη Βραζιλία στο άλλο ματς του ομίλου. Σε αυτή την περίπτωση θα βρεθεί στην κορυφαία οχτάδα. Αν όμως οι Βραζιλιάνοι επικρατήσουν των ΗΠΑ (κι εφόσον βέβαια νικήσει η Ελλάδα) θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία ΗΠΑ, Βραζιλίας, Ελλάδας, όπου οι συνθήκες δεν είναι καθόλου ευνοϊκές...

Η βαθμολογία
Πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία στο Group K:

1. ΗΠΑ 4-0

2.Τσεχία 3-1

3. Βραζιλία 3-1

4. Ελλάδα 3-1

Κατώτερη των προσδοκιών
Η Ελλάδα αποδείχθηκε κατώτερη των προσδοκιών απέναντι στις ΗΠΑ καθώς εγκλωβίσθηκε στην πολύ καλή άμυνα που εφάρμοσε ο Πόποβιτς δημιουργώντας ένα τείχος κάτω από το τρίποντο, εμποδίζοντας έτσι εύκολα λέιπ απ και διεισδύσεις.Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αγωνίσθηκε με πείσμα και φιλότιμο έκανε ξανά double double(15π. , 13 ριμπάουντ) όμως δεν πήρε βοήθεια από τους συμπαίκτες του στο σκοράρισμα.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος επέστρεψε στο αγαπημένο του σχήμα με τους Καλάθη, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μπουρούση στην 5άδα. Ο Χάρισον Μπαρνς ήταν ο παίκτης που αρχικά ανέλαβε την επιτήρηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο γεγονός που όμως δεν εμπόδισε τον Έλληνα σταρ να πραγματοποιήσει πολύ καλό ξεκίνημα προσφέροντας πόντους και ενέργεια στην Εθνική. Στην απόφαση του Πόποβιτς να χαμηλώσει το σχήμα της 5άδας του ο Έλληνας τεχνικός απάντησε στο τέλος του πρώτου 10άλεπτου με την επιλογή του Σλούκα και στην συνέχεια του Λαρεντζάκη , επιλογές που έδωσαν προς στιγμήν ταχύτητα, καλή κυκλοφορία της μπάλας στην Ελληνική ομάδα όπως και την ευκαιρία να μειώσει (19-17 στο 10΄).

Η απομόνωση του Γιάννη
Στο 2ο 10λεπτο η team USA άλλαξε την αμυντική τακτική της απέναντι στον «Greek Freak» με τον κοντύτερο Μάρκους Σμαρτ να του ασκεί ασφυκτική πίεση απομονώνοντας τον και την Ελλάδα να δείχνει στατική και άτολμη επιθετικά(29-20 στο 25΄). Την ίδια στιγμή η «Γαλανόλευκη» έδειξε αδυναμία να περιορίσει την δράση του εξαιρετικού Τέρνερ που πλήγωσε την Ελληνική άμυνα στην 2η περίοδο (8π. , 4 ριμπάουντ). Οι ΗΠΑ πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας διαφορά 12 πόντων(38-25) καθώς κατέθεσαν ενέργεια και δύναμη στο παρκέ(η άμυνα τους έμοιαζε απροσπέλαστη) έπαιξαν με μεγάλη συγκέντρωση και διάβασαν όλες τις αδυναμίες του αντιπάλου τους.

Ποιος θα βάλει τα ελεύθερα σουτ;
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την Ελληνική ομάδα που έτρεξε ένα σερί 5-0 όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η Team USA συνέχισε να προσφέρει ελεύθερα σουτ με τους παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου όμως να δείχνουν αδυναμία να εκμεταλλευτούν αυτή την επιλογή της αντίπαλης άμυνας. Τα ποσοστά της Εθνικής σε δίποντα και τρίποντα ήταν τραγικά με αποτέλεσμα η διαφορά υπέρ της ομάδας του Πόποβιτς απλώς να μεγαλώνει(54-37 στο 30΄). Η Εθνική μας στα μέσα της 4ης περιόδου έβγαλε εγωισμό, μείωσε στους 11 πόντους (64-55) δεν είχε όμως τις δυνάμεις ούτε τον τρόπο να πετύχει κάτι καλύτερο με τις ΗΠΑ να κερδίζουν το ματς αλλά την πρόκριση στα προημιτελικά.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 38-25, 54-37, 69-53

ΗΠΑ: Μπαρνς 6, Μίντλετον 4, Μίτσελ 10(1), Σμαρτ 3, Γουάιτ 9, Μπράουν 8, Χάρις 3(1), Πλάμλι , Τέρνερ 8, Γουόκερ 15(2).

ΕΛΛΑΔΑ :Γ. Αντετοκούνμπο 15(1), Θ. Αντετοκούνμπο 1, Καλάθης 5, Πρίντεζης 6, Σλούκας 13(3) Μπουρούσης 3(1), Λαρεντζάκης , Παπαγιάννης, Παπανικολάου , Παπαπέτρου 7(1), Βασιλόπουλος, Μάντζαρης 3(1).

ethnoa.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos