Γιαγιά Τουρέ: 3 πιθανές ομάδες μετά την αποχώρηση του από τον Ολυμπιακό

21 Ιανουαρίου 2019 14:11

Πιο σύντομη από ότι προβλεπόταν βάσει συμβολαίου ήταν η παραμονή του Γιαγιά Τουρέ στον Ολυμπιακό.


Ο Ιβοριανός μέσος επέστρεψε στον Ολυμπιακό στις αρχές του Σεπτεμβρίου με συμβόλαιο ενός έτους, αφού είχε αγωνιστεί ξανά με τους «ερυθρόλευκους» τη χρονιά 2006/7.

Τη φανέλα με το Νο 42 επέλεξε ο 35χρονος ποδοσφαιριστής, διατηρώντας έτσι το νούμερο που είχε στην προηγούμενη ομάδα του- τη Μάντσεστερ Σίτι.

Δυστυχώς όμως, κατάφερε να τη φορέσει μόνο σε 2 παιχνίδια στη φετινή σεζόν, απέναντι στον ΟΦΗ και στη Μίλαν για το Europa League. Οι εμφανίσεις του Τουρέ ήταν αρκετά απογοητευτικές, καθώς στο παιχνίδι ήταν βαρύς και ο αρκετός χρόνος αποχής από τις προπονήσεις μέτρησε αρνητικά ως προς την απόδοση του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Μαρτίνς να μην τον υπολογίζει στις αποστολές τις ομάδας και φυσικά η διοίκηση του Ολυμπιακού να είναι τελικά απογοητευμένη από την επιλογή της.

Η ομάδα του Πειραιά σχεδόν ανασυστάθηκε φέτος, προσθέτοντας πολλούς νέους παίκτες αλλά και προπονητή. Με στόχο να επανέλθει στην κορυφή, ο Ολυμπιακός φέτος βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας, έχοντας σημειώσει 9 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες (από ΠΑΟΚ, ΟΦΗ και Ατρόμητο). Με 8 πόντους διαφορά από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός αποτελεί φαβορί στο στοίχημα της Superleague απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Με την αγωνιστική σεζόν να κυλάει, η ομάδα του Πειραιά, για να μπορέσει να διεκδικήσει την 1η θέση, το μόνο που χρειάζεται είναι νίκες και ένα-δυο στραβοπατήματα από τον ΠΑΟΚ. Βέβαια βρισκόμαστε ακόμα στα μισά, οπότε όλα είναι πιθανά! Πάντως, ο Τουρέ και επίσημα πια, δε θα είναι μέσα σε αυτούς που θα βοηθήσουν τους «ερυθρόλευκους» στο ταξίδι προς την κορυφή…

Κι ενώ ήρθε με τις καλύτερες συστάσεις στην ομάδα στις αρχές του Σεπτεμβρίου και έχοντας πλούσια καριέρα στο ενεργητικό του, ο Τουρέ, έμεινε άπραγος στο ελληνικό πρωτάθλημα. Παίκτης της Μπαρτσελόνα από το 2007 έως το 2010, κατάφερε να κερδίσει νταμπλ στο ισπανικό πρωτάθλημα αλλά και τίτλο Champions League με τους «μπλαουγκράνα». Το 2010 μετακόμισε από την Πριμέρα Ντιβιζιόν στην Πρέμιερ Λιγκ, μπαίνοντας στο ρόστερ της Μάντσεστερ Σίτι όπου και παρέμεινε έως το 2018. Με την αγγλική ομάδα κατέκτησε 3 φορές το πρωτάθλημα, μία φορά το κύπελλο και τρεις φορές το League Cup. Εκτός των ευρωπαϊκών ομάδων που έχει αγωνιστεί, ο Τουρέ έχει συμμετάσχει και σε 3 μουντιάλ με την εθνική ομάδα της χώρας του, την Ακτή Ελεφαντοστού -με την οποία έχει κερδίσει και Κόπα Άφρικα το 2015.

Οι ομάδες που φαίνεται να διεκδικούν τον Τουρέ στις μεταγραφές είναι η Γουέστ Χαμ, η Ρέιντζερς και η Νότιγχαμ Φόρεστ. Και οι τρείς φυσικά προέρχονται από το αγγλικό ποδόσφαιρο, όπου έχει δείξει επανειλημμένα την αξία του. Από τις 3 ομάδες, μόνο η Γουέστ Χαμ αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ οι άλλες δύο βρίσκονται στις μικρότερες κατηγορίες. Να σημειωθεί εδώ ότι η Νότιγχαμ Φόρεστ είναι ιδιοκτησία του Ευάγγελου Μαρινάκη.

Ο Ιβοριανός μέσος δήλωσε πάντως ότι θέλει να συνεχίσει να παίζει για τουλάχιστον 2 χρόνια ακόμα, θεωρώντας ότι ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να αγωνίζεται μέχρι τα 42 του! Ανοιχτές είναι ακόμα οι χειμερινές μεταγραφές, όπως άλλωστε και τα ενδεχόμενα που θα προκύψουν. Εν αναμονή λοιπόν ομάδας προορισμού για τον Γιαγιά Τουρέ…

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos