Συνάντηση για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Super League 2

01 Οκτωβρίου 2019 13:14

Το θέμα διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Super League 2 ήταν το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ


Ευάγγελο Γραμμένο, τον πρόεδρο της Super League 1, Μηνά Λυσάνδρου, τον πρόεδρο της Super League 2, Λεωνίδα Λεουτσάκο, καθώς και με εκπροσώπους ΠΑΕ της κατηγορίας, όπως ο Γιώργος Χριστοβασίλης του ΠΑΣ Γιάννενα και οι Αντώνης Ροκάκης και Αρης Λυχναράς της ΠΑΕ ΑΟ Χανιά - Κισσαμικός, αλλά και με τον πρόεδρο του ΠΣΑΠ Γιώργο Μπαντή. Συνάντηση που διεξήχθη κατόπιν αιτήματος των εκπροσώπων του ποδοσφαίρου.

Ο Υφυπουργός άκουσε με προσοχή όλα τα ζητήματα που τέθηκαν, με κυρίαρχο το θέμα των τηλεοπτικών και τους επισήμανε για μία ακόμη φορά ότι, αν και δεν είναι της αρμοδιότητάς του, αλλά των μετόχων της ΕΡΤ, η ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος είναι, φυσικά, κάτι που απασχολεί όλους.

Ο κ. Λεουτσάκος, αφού ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά τους για συνάντηση, δήλωσε: «Ανοίξαμε την ατζέντα του ποδοσφαίρου, που απασχολεί γενικά τη νεοσύστατη κατηγορία τη Super League 2. Εκφράσαμε τις απόψεις μας στον υπουργό, ο οποίος έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά για άλλη μια φορά. Μας άκουσε, πιστεύω ότι θέλει και μπορεί να μας βοηθήσει. Μετά τη βοήθεια και τη δική του παρέμβαση θα ζητήσουμε άμεσα μια συνάντηση τις επόμενες μέρες, μπορεί και αύριο, με τη διοίκηση της ΕΡΤ, για να μπορέσουμε να λύσουμε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τη νεοσύστατη Super League 2 και θεωρώ ότι και από τις δύο πλευρές θα βρεθεί μια λύση ώστε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα και να μην έχουμε προβλήματα περαιτέρω. Σαφώς συζητήσαμε και άλλα πράγματα, όπως απαιτήσεις που υπάρχουν και πρέπει να υλοποιηθούν από τις ομάδες τις δικές μας, όπως στο θέμα της βίας και της φορολογίας. Ευχαριστούμε πολύ τον υπουργό που μας άκουσε και ευελπιστώ να βρεθεί γρήγορα λύση».

Ο κ. Μπαντής τόνισε: «Από την πλευρά μας είμαστε διαθέσιμοι, όποτε μας ζητηθεί να βοηθήσουμε για να βρεθεί μια λύση για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Εμείς ως ΠΣΑΠ είμαστε εδώ όχι μόνο για να βελτιώσουμε το εργασιακό καθεστώς του ποδοσφαιριστή, αλλά για να βελτιώσουμε και το ίδιο το άθλημα. Είναι αυτό που αγαπάμε από μικροί και έχουμε μεγαλώσει μαζί του. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον υπουργό που μας δέχτηκε. Η συζήτηση έγινε σε πάρα πολύ καλό κλίμα. Εύχομαι να βρεθεί μια βιώσιμη λύση στο κομμάτι της Super League 2 και της Football League, διότι και ο ποδοσφαιριστής είναι πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι και σίγουρα το βασικό έσοδο, που είναι το τηλεοπτικό συμβόλαιο για τις κατηγορίες αυτές, έχει να κάνει και με μας. Είμαστε συνδετικός κρίκος. Σύντομα θα γίνει ένα ραντεβού με την ΕΡΤ και ευχόμαστε να βρεθεί λύση».

Ο κ. Λυχναράς πρόσθεσε: «Ο κ. Αυγενάκης αν και βρίσκεται πολύ λίγο χρόνο σε αυτό το πόστο, έχει κάνει πάρα πολλά πράγματα. Αυτό μας δίνει την αισιοδοξία ότι και με τη δική του παρότρυνση και τις σωστές κατευθύνσεις που μας έχει δώσει θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε και τον κ. Γραμμένο και τον κ. Λυσάνδρου που ενιαία βλέπουν το ποδόσφαιρο. Πραγματικά είναι μια δύσκολη στιγμή όπου πρέπει να βρεθεί λύση. Βλέπουμε ότι ο κ. Υπουργός ήταν πάρα πολύ προετοιμασμένος και θετικά διακείμενος προς όλες τις πλευρές. Βρήκαμε κατανόηση πραγματική και όχι θεωρητική σε αντίθεση με τους προκατόχους του Υπουργού».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, επισήμανε: «Μου ζητήθηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας να πραγματοποιήσουμε μια συνάντηση, η οποία ως κύριο θέμα είχε τα τηλεοπτικά δικαιώματα αλλά και μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι κάθε συνάντηση αποδίδει καρπούς και φέρνει αποτελέσματα. Έχουμε καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα. Το θέμα των τηλεοπτικών δεν είναι της αρμοδιότητάς μου, είναι αποκλειστικά θέμα της ΕΡΤ, του πολιτικού της προϊσταμένου και των μελών της Γενικής Συνέλευσης, όμως σε ένα βαθμό υπάρχει και η δική μας αγωνία και ευθύνη ώστε να κυλήσει ομαλά το πρωτάθλημα και να ικανοποιηθούν σειρά ζητημάτων που τέθηκαν από τους εκπροσώπους του ποδοσφαίρου.

Η πόρτα μας είναι ανοιχτή ανά πάσα ώρα και στιγμή. Με γρήγορα αντανακλαστικά θα χειριστούμε οποιοδήποτε ζήτημα διευκολύνει το ελληνικό ποδόσφαιρο και βεβαίως θα προσφέρει καλύτερες στιγμές σε αυτό. Θεωρώ ότι έχει παραχθεί ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά μένει να γίνουν και μια σειρά άλλων συναντήσεων που έχουν ζητηθεί, με τον πολιτικό προϊστάμενο της ΕΡΤ και είμαι βέβαιος ότι στο τέλος αυτής της διαδρομής θα κλείσει επιτυχώς η συζήτηση, τόσο για τα τηλεοπτικά, όσο και για μια σειρά άλλων ζητημάτων που τέθηκαν. Ο,τι ζήτημα υπάρχει, το συζητάμε με ανοιχτά χαρτιά, πάνω στο τραπέζι, χωρίς δεύτερη σκέψη και κυρίως χωρίς τις λογικές παρασκηνίου, ψιθύρων, παραπολιτικών. Καθαρές κουβέντες. Όταν μιλάς καθαρά και δυνατά δεν έχεις να χάσεις, πάντα κερδίζεις.

Ωστόσο θα μου επιτρέψετε σε αυτό το σημείο να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου, διότι χθες είχαμε ένα τραγικό συμβάν σε έναν αγώνα και οι εικόνες που είδαμε μας έχουν συγκλονίσει όλους. Είχαμε μια απώλεια ανθρώπινης ζωής. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και να ευχηθούμε να είναι το τελευταίο περιστατικό που συμβαίνει στα ελληνικά γήπεδα, διότι τα γήπεδά μας είναι για να προσφέρουν ψυχαγωγία και χαμόγελο».

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos