Κερδίζει η Αργεντινή, προβάδισμα οι «ατζούρι»

06 Οκτωβρίου 2016 13:50

Ημέρα αναμετρήσεων των Εθνικών ομάδων η σημερινή, καθώς ξαναρχίζει η δράση για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 σε ολόκληρη την υφήλιο. Εμείς καταλήγουμε σε τετράδα ποδοσφαιρικών προτάσεων, ενώ υπάρχουν και προγνωστικά μπάσκετ από την εμβόλιμη αγωνιστική της ισπανικής ACB.

Με... αέρα EURO η Ιταλία

Ξεκινάμε από την ευρωπαϊκή ήπειρο, όπου επιλέγουμε τον Ασσο Draw No Bet στο ντέρμπι της Ιταλίας με την Ισπανία σε απόδοση 2.20 (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: Το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Δεν πέρασαν περισσότεροι από τρεις μήνες μετά την τελευταία «κόντρα» των δύο ομάδων στο Euro και οι Ιταλία και Ισπανία τίθενται ξανά αντιμέτωπες. Θυμίζουμε ότι οι «ατζούρι» είχαν επικρατήσει με 2-0, παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Μπορεί τα ρόστερ και ο χαρακτήρας των ομάδων να μην έχουν διαφοροποιηθεί ιδιαιτέρως, αμφότερες όμως μπήκαν σε μια νέα εποχή, με «φρέσκα» πρόσωπα στην άκρη του πάγκου. Ήταν γνωστό ότι ο Αντόνιο Κόντε θα αποτελούσε παρελθόν, τη θέση του στους «ατζούρι» πήρε ο Τζιαμπιέρο Βεντούρα, που έκανε ντεμπούτο με νίκη στην πρεμιέρα των προκριματικών κόντρα στο Ισραήλ. Η Ιταλία είχε επικίνδυνη αποστολή, ωστόσο προσέγγισε το ματς με σοβαρότητα, πήρε προβάδισμα 0-2 στο 31' και παρά το γεγονός ότι στο 35' το Ισραήλ μείωσε και απ' το 55' έπαιζε με παίκτη λιγότερο (άδικη αποβολή Κιελίνι), στο φινάλε «καθάρισε» το ματς με 1-3. Σημειώστε ότι η Ιταλία είναι αήττητη εντός έδρας σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετράει ρεκόρ 43-6-0 (!), ενώ έχασε τελευταία φορά εντός έδρας σε προκριματικά μεγάλης διοργάνωσης το 1999 (2-3 απ' τη Δανία)!

Αισιόδοξα μηνύματα αφήνει η Ισπανία στα δύο πρώτα παιχνίδια του Χουλέν Λοπετέγι στον πάγκο της. Μετά το φιλικό 2-0 επί του Βελγίου, ακολούθησε το εμφατικό 8-0 εντός έδρας επί του Λιχτενστάιν στην πρεμιέρα των προκριματικών, αποτέλεσμα που ασφαλώς δεν αφήνει περιθώρια για κριτική. Η «φούρια ρόχα» δεν άλλαξε το αγωνιστικό προφίλ της, την είδαμε και στα δύο παιχνίδια να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και να έχει υψηλά ποσοστά κατοχής, τακτική προσέγγιση που –άλλωστε- διδάσκονται όλες οι μικρές εθνικές ομάδες της. Παρ' όλα αυτά, το σημερινό ντέρμπι έρχεται αρκετά νωρίς στην εποχή Λοπετέγι και δε θα μας προξενούσε εντύπωση αν οι Ίβηρες ήταν λιγάκι πιο προσεκτικοί, αφού και η ισοπαλία δε θα ήταν κακό αποτέλεσμα. Δίνουμε προβάδισμα στην Ιταλία.

Νίκη για «αλμπισελέστε»

Μετακινούμαστε στη Νότια Αμερική, επιλέγοντας αρχικά το Διπλό της Αργεντινής επί του Περού σε απόδοση 2.00. Με την πλάτη στον τοίχο παίζει τα ξημερώματα το Περού, καθώς οφείλει να κερδίσει την Αργεντινή αν θέλει να συνεχίσει να έχει ελπίδες πρόκρισης. Μπορεί να απομένουν ακόμη αρκετά παιχνίδια για το φινάλε των προκριματικών, εντούτοις οι «Ίνκας» έχουν μείνει πολύ πίσω στη βαθμολογία της ζώνης της Νότιας Αμερικής, όπου μετρούν μόλις 7 πόντους και βρίσκονται στην 9η και προτελευταία θέση, πάνω μόνο απ' τη Βενεζουέλα. Με τον Λιονέλ Μέσι να επιστρέφει στην εθνική, η Αργεντινή έκανε μια νίκη και μια ισοπαλία στα ματς του περασμένου Σεπτέμβρη. Ο ηγέτης της Μπαρτσελόνα ανακάλεσε την απόφαση του για απόσυρση, έπαιξε βασικός στο ντέρμπι με την Ουρουγουάη και το έκρινε με το γκολ που σημείωσε στο 43' (1-0). Ωστόσο, ακολούθησε η εκτός έδρας γκέλα 2-2 για τη «σελέστε» κόντρα στη Βενεζουέλα, σ' ένα ματς μάλιστα όπου έχανε 2-0 στο 53' και κατάφερε να «σώσει» τουλάχιστον την ισοπαλία με γκολ στο 83' απ' τον Οταμέντι. Αυτή η απώλεια έριξε την Αργεντινή απ' την κορυφή, πλέον μετράει 15 πόντους και βρίσκεται μόλις στο -1 απ' την πρωτοπόρο Ουρουγουάη, αλλά και μόλις στο +3 απ' το 5ο Εκουαδόρ. Μέσι δεν υπάρχει σήμερα, αφού –ως γνωστόν- είναι τραυματίας εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, ωστόσο το ρόστερ της Αργεντινής έχει τα «όπλα» για να τον αντικαταστήσει. Θα πάρει το τρίποντο η "αλμπισελέστε".

Άσσος για Ισημερινό

Η τρίτη σημερινή μας πρόταση είναι ο Άσσος του Ισημερινού επί της Χιλής σε απόδοση 2.25. Must win το σημερινό παιχνίδι για τον Ισημερινό, προκειμένου να παραμένει «δυνατά» στο παιχνίδι της πρόκρισης στην τελική φάση του Μουντιάλ 2018. Μπορεί αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στην 5η θέση του πίνακα (διηπειρωτικά πλέι οφ), όμως ταυτόχρονα καλείται να βάλει τέλος σε ένα σερί τριών διαδοχικών ηττών στα προκριματικά. Το... κακό άρχισε με το ατυχές 3-1 επί Κολομβιανού εδάφους, για να πάρουν τη σκυτάλη οι ήττες από Βραζιλία (0-3) και Περού (2-1) του περασμένου Σεπτέμβρη. Πλήγμα στο γόητρο αποτέλεσε η ήττα από τους Περουβιανούς, μία ομάδα που βρίσκεται στην προτελευταία θέση του ομίλου της Νότιας Αμερικής. Μάλιστα, η... παράπλευρη απώλεια από το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι αυτή του Αρόγιο, που αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη. Πάντως, ο Ισημερινός «τρέχει» σερί 2-1-1 στα τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια του για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018. Η Χιλή, από την πλευρά της, καλείται να βάλει τέλος στην περίοδο «κοιλιάς» μετά την κατάκτηση του επετειακού Κόπα Αμέρικα. Ανεπιτυχή τα δύο ματς του περασμένου Σεπτεμβρίου για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, με την εκτός έδρας ήττα από την Παραγουάη (2-1) να συνοδεύεται από το στείρο 0-0 στην εντός έδρας κόντρα με την αδύναμη Βολιβία. Στην 7η θέση του ομίλου της Νότιας Αμερικής βρίσκεται η ομάδα του Πίτσι (σερί 3-2-3), με σημερινό διπλό προσπερνά σίγουρα τον Ισημερινό και ανανεώνει τις ελπίδες πρόκρισης. Δύο νίκες και δύο ήττες συνθέτουν το σερί στις τέσσερις εξόδους της για τα προκριματικά.

Πολλά γκολ στον Κόλπο

Κλείνουμε με προκριματικά Ασίας και πιο συγκεκριμένα το Over 2,5 στο παιχνίδι της Σαουδικής Αραβίας με την Αυστραλία σε απόδοση 2.40. Από την εκτός έδρας επικράτηση με 2-1 επί του Ιράκ προέρχεται η Σαουδική Αραβία, η οποία βρέθηκε να χάνει από το 18', στη συνέχεια πίεσε για την ισοφάριση χωρίς αποτέλεσμα, ωστόσο από το 80' και μετά κέρδισε δυο πέναλτι όντας εύστοχη και κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση χάρη στα τέρματα του Αλ Αμπίντ από την άσπρη βούλα. Και στο πρώτο παιχνίδι η νίκη είχε έρθει αργά για το συγκρότημα του Φαν Μάρβαϊκ, ωστόσο αυτό δεν απασχολεί κανέναν από τη στιγμή που οι βαθμοί έρχονται και οι αγωνιστικές περνούν. Βρίσκεται στη 2η θέση του ομίλου ισοβαθμώντας με την Αυστραλία στους έξι πόντους και πιθανόν η σημερινή αναμέτρηση να κρίνει και την πρωτιά του ομίλου. Από την εκτός έδρας επικράτηση με 1-0 επί των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προέρχεται η Αυστραλία, η οποία μπορεί να μην εντυπωσίασε με την παρουσία της, ωστόσο πήρε το ζητούμενο που ήταν η νίκη και οι τρεις βαθμοί, χάρη στο γκολ του Κέιχιλ στο 75'. Το σύνολο του Ποστέκογλου έκανε έτσι το 2/2 σε αυτόν τον προκριματικό γύρο και ανέβηκε στην κορυφή του ομίλου ισοβαθμώντας με τη Σαουδική Αραβία. Βλέπουμε αρκετά γκολ στην αναμέτρηση της Τζέντα.

Over στην Ισπανία

Όσον αφορά το μπασκετικό κουπόνι, η πρότασή μας είναι το Over 169 πόντοι στην αναμέτρηση της Βαλένθια με τη Ρεάλ Μαδρίτης σε απόδοση 1.90. Βαλένθια και Ρεάλ συνέθεσαν το ζεύγος των ημιτελικών των πλέι-οφ την προηγούμενη σεζόν με τη Ρεάλ να επικρατεί στη σειρά με νίκες 3-1. Στην φετινή Ρεάλ δεν φαίνεται να έχει αλλάξει κάτι παρά την φυγή του Σέρχιο Ροντρίγκεζ, δηλαδή παραμένει η άκρως επιθετική και εντυπωσιακή Ρεάλ που ξέραμε και το έχει αποδείξει με τα δύο επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής, ήττα 93-99 από άκρως αμυντική Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό του σούπερ-καπ και τη νίκη 101-90 επί της Μάλαγα, ενώ στα προηγούμενα φιλικά νίκησε 87-49 τη Μάλαγα, ηττήθηκε 90-87 από την Φενέρ και τέλος, την προηγούμενη Δευτέρα, έδωσε αγώνα με την Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ στα πλαίσια του World Tour του ΝΒΑ και τη νίκησε 142-137 μετά από παράταση (126-126 κανονική διάρκεια). Για να αντιληφθούμε τι ακριβώς σημαίνει Ρεάλ αρκεί να πούμε ότι χθες βράδυ η OKC αντιμετώπισε την Μπαρτσελόνα και επικράτησε με το πολύ χαμηλό σκορ 92-89. Η Βαλένθια έχει αμυντικές αρετές στο παιχνίδι της, το απέδειξε περίτρανα στο δεύτερο ημίχρονο με τη Σαραγόσαα στο οποίο δέχθηκε μόλις 25 πόντους, αλλά όπως πέρσι έτσι και φέτος θα είναι ένας «χαμελαίοντας» δηλαδή θα προσαρμόζεται στο παιχνίδι του αντιπάλου. Φυσικά το όριο στο συγκεκριμένο αγώνα προσφέρεται σε πολύ μεγάλο νούμερο, κυμαίνεται από 168 μέχρι 170, αλλά αυτό δε μας απωθεί από την επιλογή του Over 169.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos