Σοβαρά επεισόδια μεταξύ μεταναστών που φιλοξενούνται στο hotspot της Σάμου στο Βαθύ

03 Ιουνίου 2016 09:14

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ μεταναστών που φιλοξενούνται στο hotspot της Σάμου στο Βαθύ, με δεκάδες τραυματίες, ξέσπασαν χθες το βράδυ την ώρα που λίγα χιλιόμετρα μακριά ξεκινούσε το συνέδριο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές και τις επιπτώσεις στην κοινωνία, στον τουρισμό και στην οικονομία.


Οι ταραχές αρχικά ξεκίνησαν με συνθήματα αλλά στη συνέχεια εξελίχθηκαν σε άγριους ξυλοδαρμούς μεταξύ των μεταναστών. Λίγο αργότερα ξέσπασε πυρκαγιά εντός των εγκαταστάσεων, ενώ για να εισέλθει η Πυροσβεστική, χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας. Οι ταραχές ανάγκασαν τον δήμαρχο και οικοδεσπότη του συνεδρίου να εγκαταλείψει την αίθουσα πριν από τη λήξη των ομιλιών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Συντονιστικού για το Προσφυγικό, κ. Γ. Κυρίτση, από τα επεισόδια τραυματίστηκαν συνολικά 15 άτομα, εκ των οποίων ένα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos