Δεν έχει τελειωμό το δράμα του πνευμονοπαθή / Μετά το ρεύμα, του έκοψαν και το νερό

06 Μαρτίου 2018 17:03

Δεν πέρασαν ούτε δύο εβδομάδες από τότε που συμπολίτης μας που ζει με μηχάνημα οξυγόνου, μεταφέρθηκε μεταξύ ζωής και θανάτου στο Νοσοκομείο Λαμίας, όταν η ΔΕΗ του έκοψε το ρεύμα λόγω οφειλής.

Σήμερα το πρωί ήρθε η σειρά της ΔΕΥΑΛ που όχι μόνο έκλεισε την παροχή της υδροδότησης αλλά σφράγισε το ρολόι λόγω οφειλής, για να μην μπορεί το ζευγάρι που ζει σε κατάσταση ανέχειας, να ξανασυνδέσει το νερό.


Η Κωνσταντίνα και ο σύντροφός της είναι μαζί από το 1999. Τα τελευταία δέκα χρόνια ζουν στα όρια της εξαθλίωσης. Η ίδια –επιληπτική- είδε το επίδομα που έπαιρνε να κόβεται ενώ ο σύντροφός της λαμβάνει ένα επίδομα πρόνοιας 313 ευρώ το μήνα.

Ζουν σε μια παλιά αποθήκη νότια της Λαμίας, και πληρώνουν ενοίκιο 200 ευρώ το μήνα. Η αποθήκη θεωρείται επαγγελματικός χώρος με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ενταχθούν σε κοινωνικό τιμολόγιο. Η ιδιοκτήτρια του χώρου, που θα μπορούσε με μια υπογραφή να αλλάξει τον χαρακτηρισμό του οικήματος, παραμένει άφαντη όπως τονίζει η Κωνσταντίνα. Έχει αφήσει μόνο έναν αριθμό τραπέζης, για να γίνεται η κατάθεση των ενοικίων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos