Αλλαγή ώρας 2018: Δείτε πότε βάζουμε μία ώρα μπροστά τα ρολόγια μας

24 Μαρτίου 2018 19:50

Σε ισχύ τίθεται τα ξημερώματα της Κυριακής 25η Μαρτίου η θερινή ώρα, οπότε και οι δείκτες των ρολογιών από τις 03:00 θα πρέπει να μετακινηθούν στις 04:00 π.μ.

Ενδεχομένως, πάντως, να είναι η τελευταία φορά που αλλάζει η ώρα, καθώς στην Ευρωπαϊκή Ένωση συζητείται ήδη η κατάργηση της.

Όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ υποχρεούνται δια νόμου την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου στη 01:00 π.μ. ώρα Γκρίνουϊτς (GMT) να εφαρμόζουν την θερινή ώρα και να επιστρέφουν στην χειμερινή ώρα την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του ίδιου έτους πάλι στη 01:00 π.μ. ώρα Γκρίνουϊτς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αλλαγή ώρας δεν εφαρμόζεται απ' όλες τις χώρες. Η Ισλανδία δεν έχει υιοθετήσει το μέτρο για την αλλαγή ώρας. Λόγω του υψηλού γεωγραφικού πλάτους, η ανατολή και η δύση του ήλιου αλλάζουν κατά πολλές ώρες στη διάρκεια του έτους και η επίδραση της αλλαγής του ρολογιού κατά μία ώρα θα ήταν σχετικά μικρή.

Επίσης, η Ρωσία από το 2011 με προεδρικό διάταγμα έχει καθιερώσει τη θερινή Ώρα Μόσχας (+4 UTC) καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ η Τουρκία τον Σεπτέμβριο 2016 αποφάσισε τη μόνιμη εφαρμογή της θερινής ώρας καθ'όλη τη διάρκεια του έτους.

Στην Ελλάδα, η η υιοθέτηση του μέτρου της θερινής ώρας ξεκίνησε το 1975.

www.newsbomb.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos