Αυτά είναι τα νέα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ! Video

17 Σεπτεμβρίου 2018 18:54

Τα νέα χαρτονομίσματα παρουσιάστηκαν σήμερα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη Φραγκφούρτη - Θα κυκλοφορήσουν στις 28 Μαΐου 2019 στην Ευρωζώνη - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο


Τα νέα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ παρουσιάστηκαν σήμερα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη Φραγκφούρτη. Θα αντικαταστήσουν τα παλαιά χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ που κυκλοφορούν στις χώρες της ζώνης του ευρώ από το 2002.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, τα νέα χαρτονομίσματα θα κυκλοφορήσουν στις 28 Μαΐου στην Ευρωζώνη, ολοκληρώνοντας έτσι την ανανέωση των χαρτονομισμάτων που ξεκίνησε το 2013 και περιλαμβάνει καινοτομίες που τα καθιστούν πιο δύσκολο να πλαστογραφηθούν.

Τα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ αντιπροσωπεύουν σήμερα το 23% της συνολικής αξίας των χαρτονομισμάτων που κυκλοφορούν στην Ευρωζώνη (εκείνα των 200 ευρώ αντιπροσωπεύουν μόλις το 4%) και «δεν είναι ένα προϊόν για τους πλούσιους, είναι ένα σημαντικό χαρτονόμισμα για την καθημερινότητά μας» τόνισε ο Ιβ Μερς, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, κατά την τελετή της παρουσίασης.

Δύσκολη η πλαστογράφηση
Όπως και τα νέα χαρτονομίσματα των 5, 10, 20 και 50 ευρώ, τα δύο νέα τραπεζογραμμάτια περιλαμβάνουν στοιχεία που καθιστούν δύσκολη την πλαστογράφησή τους. Στο υδατογράφημα, στη δεξιά πλευρά τους, εικονίζεται η πριγκίπισσα Ευρώπη. Οι αριθμοί 100 και 200, σε πράσινο σμαραγδί χρώμα, συνοδεύονται από μικρά σύμβολα του ευρώ ενώ το χαρτονόμισμα αλλάζει χρώμα ανάλογα με τη γωνία που το κοιτάζει κανείς, κάτι που κανένα πλαστό δεν καταφέρνει να μιμηθεί στην εντέλεια, σύμφωνα πάντα με την ΕΚΤ.

Κατά μέσο όρο, 40-60.000 πλαστά χαρτονομίσματα κατάσχονται κάθε μήνα. Τα περισσότερα είναι των 50 ευρώ, καθώς οι παραχαράκτες αποφεύγουν να τυπώνουν τραπεζογραμμάτια μεγαλύτερης αξίας τα οποία ελέγχονται πιο συστηματικά από τα ειδικά μηχανήματα.

Η σειρά «Ευρώπη» θα ολοκληρωθεί την επόμενη Άνοιξη, αφού από το 2016 έχει αποφασιστεί να σταματήσει, στα τέλη της φετινής χρονιάς, η εκτύπωση χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ επειδή θεωρήθηκε ότι χρησιμοποιούνται από κάθε είδους απατεώνες. Η απόφαση αυτή προκάλεσε οργή στη Γερμανία, καθώς ορισμένοι θεώρησαν ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα για την κατάργηση των μετρητών.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos