Cosco: Προσφεύγει στη διαιτησία για τη μη έγκριση του master plan για τον ΟΛΠ

19 Φεβρουαρίου 2019 19:17

Συνολικά, οι επενδύσεις που πρόκειται να πραγματοποιήσει η Cosco ανέρχονται στο ποσό των περίπου 580 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 293,7 εκατ. ευρώ είναι οι υποχρεωτικές


Έντονη δυσαρεστημένη είναι η Cosco από την τροπή που παίρνει η υπόθεση της έγκρισης του master plan του ΟΛΠ.

Όπως διαφαίνεται η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ), που συνεδριάζει από το πρωί στο υπουργείο Ναυτιλίας και εξετάζει το master plan του αναμένεται να δώσει την έγκριση για την υλοποίηση των υποχρεωτικών επενδύσεων στο λιμάνι από την Cosco .

Επενδύσεις οι οποίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το 2021, προκειμένου να μεταβιβασθεί στον κινεζικό κολοσσό Cosco και το υπόλοιπο 16% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ, εκτός από το 51% που απέκτησε το 2016.

Συνολικά, οι επενδύσεις που πρόκειται να πραγματοποιήσει η Cosco ανέρχονται στο ποσό των περίπου 580 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 293,7 εκατ. ευρώ είναι οι υποχρεωτικές.

Το www.newmoney.gr επικοινώνησε με στελέχη του ΟΛΠ τα οποία εκφράζουν την μεγάλη δυσαρέσκεια του επενδυτή διότι διαφαίνεται ότι δεν θα εγκριθεί όλο το επενδυτικό πρόγραμμα.

«Είναι λυπηρό το φαινόμενο , σε εποχές που η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις και ζεστό χρήμα να μην προχωρούν τα επενδυτικά σχέδια του ΟΛΠ που θα δώσουν ζεστό χρήμα και θα τονώσουν την οικονομία. Επικρατούν λογικές παλαιότερων χρόνων» δήλωσαν για να προσθέσουν:

«Η διοίκηση του ΟΛΠ θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη γιατί φαίνεται ότι δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα από τη σύμβαση.»

protohema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos