Είχε μείνει 15 ημέρες στην Ελλάδα ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας!

16 Μαρτίου 2019 21:52

Ο δράστης του μακελειού της Νέας Ζηλανδίας όχι απλώς είχε περάσει από την Ελλάδα, αλλά είχε μείνει και επί δύο εβδομάδες στη χώρα μας.

Την πρώτη φορά, όπως αποκάλυψε ο Alpha, ο Μπρέντον Τάραντ, που σκότωσε 49 ανθρώπους, η Αθήνα ήταν ενδιάμεσος σταθμός στο ταξίδι του από το Κάιρο στο Βουκουρέστι, τον χειμώνα του 2016.

Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η μοναδική φορά που βρέθηκε στη χώρα μας, καθώς, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, τον Μάρτιο του 2016 είχε μείνει περίπου 15 ημέρες στη χώρα μας, πιθανότατα για λόγους αναψυχής!

Οι Αρχές διερευνούν την παρουσία του στην Αθήνα και το εάν ταξίδεψε σε κάποια άλλη πόλη, καθώς συνήθιζε να χρησιμοποιεί και λεωφορείο στα ταξίδια του.

Οι λέξεις «Turkofagos» και «Lepanto» (η ονομασία της Ναυπάκτου) στο όπλο του έκαναν τις Αρχές να αναζητήσουν σχέσεις του με την Ελλάδα.

Τα όπλα της επίθεσης στη Νέα ΖηλανδίαΤα όπλα της επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία

Ο Μπράντον είχε κάνει τουρνέ σε χώρες όπως η Τουρκία, η Ουγγαρία, η Κροατία, η Βουλγαρία και άλλες πολλές.

Ο μακελάρης έκανε αναφορές στο διαδίκτυο για ταξίδι στο Πακιστάν. Οι Αρχές αναζητούν στοιχεία για τις κινήσεις και τις επαφές του Τάραντ στα ταξίδια του.

«Πιστεύουμε ότι ο ύποπτος ταξίδευε σε τρίτες χώρες στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική» είπε στο TRT η ίδια πηγή, αποκαλύπτοντας ότι και οι τουρκικές αρχές διερευνούν τις κινήσεις του και τις επαφές του στην Τουρκία.

Το «μανιφέστο» του μακελάρη στάλθηκε στην πρωθυπουργό λίγο πριν από την επίθεση

Το γραφείο της πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Aρντερν ανακοίνωσε ότι ήταν μεταξύ των δεκάδων υπηρεσιών που έλαβαν ένα αντίγραφο του «μανιφέστου» του μακελάρη του Κράιστσερτς, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει την επίθεσή του.

Εκπρόσωπος της πρωθυπουργού επιβεβαίωσε ότι το κείμενο αυτό στάλθηκε σε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η οποία δεν ελέγχεται από την ίδια την Άρντερν. Το μανιφέστο στάλθηκε επίσης μαζικά σε ορισμένους υψηλόβαθμους πολιτικούς αξιωματούχους της Νέας Ζηλανδίας, καθώς και σε τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Το μανιφέστο στάλθηκε λιγότερα από 10 λεπτά πριν εκδηλωθεί η επίθεση και δεν εξηγούσε τι επρόκειτο να συμβεί. «Δεν υπήρχε καμία δυνατότητα να το σταματήσουμε», τόνισε ο εκπρόσωπος.

Οι αρχές έστειλαν αμέσως το «μανιφέστο» στην αστυνομία και τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Ο 28χρονος Μπρέντον Τάραντ, που αντέγραψε πρακτικές του ISIS, είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο το κείμενο των 74 σελίδων με σκοπό να προκαλέσει τον φόβο.

Ηρεμος και χαμογελαστός στο δικαστήριο

Ο μακελάρης εμφανίστηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (ώρα Ελλάδος), στο δικαστήριο, όπου του απαγγέλθηκε μια κατηγορία για ανθρωποκτονία.

Φορώντας τη λευκή στολή των κρατούμενων και ξυπόλητος, χαμογελούσε στους δημοσιογράφους την ώρα που τον φωτογράφιζαν, ενώ έκανε χειρονομία που σημαίνει «ΟΚ», η οποία χρησιμοποιείται για να εκφραστεί η στήριξη στην ακροδεξιά ιδεολογία της λευκής υπεροχής.

«Φαινόταν ήρεμος και παρατηρούσε επί πολλή ώρα τους δημοσιογράφους και τους δικηγόρους», μετέδωσε δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού Radio New Zealand.

Ο Τάραντ θα παραμείνει υπό κράτηση ως τις 5 Απριλίου οπότε η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο Ανώτερο Δικαστήριο του Κράισττσερτς.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos