Νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ο Μητροπολίτης Προύσσης Ελπιδοφόρος

11 Μαϊος 2019 12:07

Είναι ο διάδοχος του παραιτηθέντος αρχιεπισκόπου Δημητρίου


Νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εξελέγη ο Μητροπολίτης Προύσσης Ελπιδοφόρος.

Ο Μητροπολίτης Προύσσης Ελπιδοφόρος, καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, επισκέπτης καθηγητής στην περίφημη Σχολή Τιμίου Σταυρού στην Βοστώνη και καθηγούμενος στην Αγία Τριάδα στην Χάλκη, ήταν εδώ και μέρες από τους επικρατέστερους για την διαδοχή του αρχιεπισκόπου Δημήτριου, που οδηγήθηκε σε παραίτηση από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε παμψηφεί Αρχιεπίσκοπο Αμερικής τον μέχρι τώρα Μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρο (Λαμπρυνιάδη).

Το τριπρόσωπο καταρτίστηκε από τους Μητροπολίτες, Προύσης Ελπιδοφόρο, Μπουένος Άιρες Ταράσιο και Σουηδίας Κλέοπα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος Λαμπρυνιάδης γεννήθηκε στo Μακρυχώρι Κωνσταντινουπόλεως στις 28 Νοεμβρίου 1967. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης το 1991. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1994 και Πρεσβύτερος στις 20 Μαρτίου 2005 από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Υπηρέτησε ως Κωδικογράφος (1994-1995), Υπογραμματέας (1995-2005) και Αρχιγραμματέας (2005-2011) της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

protohema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos