Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις στα διαγνωστικά κέντρα

13 Ιουνίου 2019 21:03

Την αναστολή των κινητοποιήσεων των διαγνωστικών κέντρων αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες των διαγνωστικών κέντρων μετά από συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των διαγνωστικών εργαστηρίων.

Η απόφαση πάρθηκε μετά τη συνάντηση μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ), Γιώργου Πατούλη και της Συντονιστικής Επιτροπής των διαγνωστικών κέντρων. Ο υπουργός κ. Ξανθός δεσμεύτηκε για τη σταδιακή αύξηση των δημόσιων δαπανών υγείας στο ύψος του 6% του ΑΕΠ σε βάθος τετραετίας, με το ποσοστό για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας να φθάνει στο 0,8%, αλλά και ότι θα αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των επιστροφών από το 2018 και μετά, με την πρόβλεψη ενός σταθερού ποσού περίπου 4 έως 5 χιλιάδων ευρώ που θα αφαιρείται από το clawback (αύξηση των υποχρεωτικών επιστροφών) και έτσι μειώνεται η επιβάρυνση κυρίως στους μικρούς και μεσαίους παρόχους.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos