Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης, μέσω διαδικτύου

15 Ιουνίου 2019 10:47

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διερευνήθηκε και εξιχνιάστηκε υπόθεση διαδικτυακής απάτης, για την οποία σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ημεδαπού.


Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία άγνωστος υπέκλεψε τα στοιχεία τραπεζικής κάρτας, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν για την πραγματοποίηση διαδικτυακών συναλλαγών.
Τα καταγγελλόμενα τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Από την άμεση αστυνομική και διαδικτυακή – ψηφιακή έρευνα που ακολούθησε και από την ανάλυση των στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του ημεδαπού στην υπόθεση και προσδιορίστηκε ο τόπος κατοικίας του.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικός υπολογιστής, ιδιόχειρο σημείωμα και κινητό τηλέφωνο.
Τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos