Αδήλωτα Airbnb: Ερχονται χιλιάδες «ραβασάκια» και πρόστιμα από την ΑΑΔΕ

29 Ιουλίου 2019 13:03

Η εποχή των εύκολων και, κυρίως, αφορολόγητων εσόδων από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, τύπου Airbnb, δείχνει να φτάνει προς το τέλος της.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχουν ξεκινήσει ένα πραγματικό «σαφάρι» για τον εντοπισμό ιδιοκτητών ακινήτων Airbnb οι οποίοι επιμένουν στη φοροδιαφυγή.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον 20.000 ακίνητα που προσφέρονται μέσω του Airbnb δεν έχουν αποκτήσει Αριθμό Μητρώου Ακινήτου και δεν έχουν δηλωθεί στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ. Αλλες εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό των αδήλωτων Airbnb στα 35.000.

Με το σύνολο των ακινήτων Airbnb στην Ελλάδα να έχει ξεπεράσει τις 88.000, οι παραπάνω αριθμοί σημαίνουν ότι αδήλωτα παραμένουν το 23% έως και 39% των ακινήτων.

Τσουχτερά πρόστιμα για τα Airbnb που δεν δηλώθηκαν
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», η ΑΑΔΕ ετοιμάζεται να στείλει «ραβασάκια» - τελεσίγραφα στους -τουλάχιστον 20.000- ιδιοκτήτες ακινήτων Airbnb που δεν έχουν κάνει δήλωση στο Μητρώο Ακινήτων.

Οι κάτοχοί τους θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις γιατί δεν τα δήλωσαν στο Μητρώο, ενώ απειλούνται με επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ για τη μη λήψη Αριθμού Μητρώου Ακινήτου.

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στα μέτρα που ετοιμάζεται να λάβει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το Airbnb, -που αναμένεται να αρχίσει να δομείται από τα τέλη Σεπτεμβρίου- ενώ υποστηρίζει ότι ο φόρος που θα επιβάλλεται στα εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις θα κυμαίνεται από 15% έως 45%.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos