Ξενοδοχείο πολυτελείας γίνονται τα ιστορικά γραφεία της ΝΔ στη Ρηγίλλης -Ετοιμο σε 18 μήνες

07 Αυγούστου 2019 22:30

Σε ξενοδοχείο πολυτελείας μετατρέπεται το ιστορικό κτίριο στη Ρηγίλλης 18, όπου για πολλά χρόνια ήταν τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tornos News, ήδη υπεγράφη το μισθωτήριο, ανάμεσα στην ιδιοκτήτρια εταιρεία, που είναι το Ιδρυμα Βοτανικός Κήπος Ιουλίας και Αλέξανδρου Ν. Διομήδους, και την ξενοδοχειακή εταιρεία The Margi ΑΕ.

Το μίσθωμα είναι για 50 χρόνια, το κόστος της ανακατασκευής θα φθάσει τα 1,68 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το μηνιαίο μίσθωμα για το ακίνητο θα είναι 16.000 ευρώ.
Επιλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή
Το κτίριο της Ρηγίλλης στέγασε τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας από τη μεταπολίτευση και μετά, από την εποχή δηλαδή του Κωνσταντίνου Καραμανλή μέχρι και τον Κώστα Καραμανλή τον νεότερο. Επί εποχής Σαμαρά τα γραφεία εγκαταλείφθηκαν για λόγους οικονομίας, αφού πλέον κρίθηκε ασύμφορο το ενοίκιο. Ολες οι υπηρεσίες του κόμματος, ούτως η άλλως, στεγάζονταν για πολλά χρόνια σε διάφορα κτίρια, αφού ο χώρος δεν επαρκούσε, και το τελευταίο διάστημα που χρησιμοποιήθηκε το κτίριο της Ρηγίλλης από το κόμμα της ΝΔ στέγαζε μόνο το γραφείο του προέδρου του κόμματος.

Η είσοδος των γραφείων της Ρηγίλλης την παλιά καλή εποχή, πριν το κτήριο εγκαταλειφθεί/ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ INTIMENEWS
Επί Κυριάκου Μητσοτάκη, για λόγους πρακτικούς αλλά και οικονομικούς, για να είναι συγκεντρωμένες δηλαδή όλες οι υπηρεσίες σε έναν χώρο, αλλά και το τίμημα να είναι φθηνό, τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας μεταφέρθηκαν στην Πειραιώς.

Το κτίριο της Ρηγίλλης δεν είναι ένα συνηθισμένο κτίριο. Οι κατόψεις του ακολουθούν τη διάταξη των hotels prives της Γαλλίας και της Αγγλίας, με ένα εντυπωσιακό μαρμάρινο κλιμακοστάσιο που οδηγεί στον πρώτο όροφο και στις 3 μεγάλες αίθουσες υποδοχής, σαλόνια και τραπεζαρίες. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η πίσω όψη που βλέπει στον κήπο, με στοιχεία από τους πύργους-επαύλεις που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια σε περιοχές όπως η Κηφισιά.

Το κτίριο είναι του αρχιτέκτονα Αναστάσιου Μεταξά, που γεννήθηκε στην Αθήνα το 1862 και πέθανε το 1937. Ο Αναστάσιος Μεταξάς ήταν από τους πιο σημαντικούς αρχιτέκτονες της εποχής του, συναγωνιζόμενος τον Τσίλερ. Δικά του έργα είναι το παλάτι στην οδό Ηρώδου του Αττικού, το σημερινό Προεδρικό Μέγαρο, το παλάτι του πρίγκιπα Νικολάου στη Βασιλίσσης Σοφίας, που τώρα στεγάζει την ιταλική πρεσβεία, αλλά και το νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός».

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos