Έρχονται αυστηρές ποινές για όσους χτυπούν εφοριακούς - Καμία ανοχή στη βία, λέει το ΥΠΟΙΚ

09 Αυγούστου 2019 20:30

«Δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή στη βία», επισημαίνεται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών με αφορμή την επίθεση σε ελεγκτές της ΑΑΔΕ στον Πλατανιά Μαγνησίας.

Ταυτόχρονα προαναγγέλλονται αυστηρότερες ποινές για όσους ασκούν βία σε δημοσίους υπαλλήλους εν ώρα καθήκοντος.

 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών καταδικάζει τη νέα, απρόκλητη και άνανδρη επίθεση που δέχθηκαν εφοριακοί υπάλληλοι εν ώρα καθήκοντος και εκφράζει τη στήριξή της προς όλα τα στελέχη της ΑΑΔΕ που δίνουν τη μεγάλη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Ήδη, ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με στελέχη της Υπηρεσίας που δέχθηκαν την επίθεση και εξέφρασε τη συμπαράστασή του.
ΥΠΟΙΚ: Δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή στη βία
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά των εργαζομένων που εκτελούν το καθήκον τους θα λάβουν τη συντεταγμένη απάντηση της Πολιτείας. «Πρόθεσή μας είναι να αναλάβουμε άμεσα πρωτοβουλία, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λαμβάνοντας υπόψη και την εισήγηση της ΑΑΔΕ, για την αυστηροποίηση των ποινών σε όσους ασκούν βία σε δημοσίους υπαλλήλους εν ώρα καθήκοντος. Το είπαμε και το εννοούμε: Δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή στη βία», καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών.

Τελευταίο κρούσμα στον Βόλο

Το τελευταίο κρούσμα επίθεσης σε εφοριακοί συνέβη στον Βόλο. Την ώρα που ο ελεγκτής συνέτασσε το φύλλο ελέγχου για να επιβάλει πρόστιμα σε ιδιοκτήτρια πιτσαρίας, ο άνδρας της ιδιοκτήτριας τον χτύπησε στο χέρι και προσπάθησε να επιτεθεί με καρέκλα στη γυναίκα ελέγκτρια. Η γυνίκα ελέγκρτια απέφυγε την επίθεση, αλλά ο ελεγκτής από το χτύπημα πήγε στο νοσοκομείο και παραμένει νοσηλευόμενος με κάταγμα.

Ο δράστης εξαφανίστηκε για να αποφύγει το αυτόφωρο. Η αστυνομία συνέλαβε την ιδιοκτήτρια, την άφησε όμως τελικά ελεύθερη, αφού δεν είχε εμπλακεί στο συμβάν, παρά μόνο μόνο φραστικά.

Στην Κρήτη οδηγός χτύπησε ελέγκτρια
Να σημειωθεί ότι μόλις προ καιρού είχαμε ένα συμβάν με επίθεση σε εφοριακό στην Κρήτη από οδηγό φορτηγού μεταφορών, όταν του ζητήθηκε η διενέργεια ελέγχου των παραστατικών και των τιμολογίων για τα μεταφερόμενα είδη. Εκείνος αντέδρασε και άρχισε να χτυπάει με γροθιές την γυναίκα εφοριακό και τον συνάδελφό της.

Πρόκειται για δύο εφοριακούς της ΑΑΔΕ έναν άνδρα 58 ετών και μία γυναίκα 55 ετών οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Οι εφοριακοί μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι από γροθιές. Μάλιστα στη γυναίκα γρονθοκοπήθηκε που χτύπησε ο δράστης πραγματοποιήθηκε αξονική τομογραφία δεδομένου ότι είχε ρήξη τυμπάνου.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos