Σε ύφεση η φωτιά στην Ελαφόνησο - Στο «κόκκινο» η χώρα: 63 πυρκαγιές σε 24 ώρες

11 Αυγούστου 2019 22:00

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η χώρα καθώς λόγω του συνδυασμού καύσωνα και ισχυρών ανέμων, εκδηλώθηκαν 63 δασικές πυρκαγιές μέσα σε ένα 24ωρο.

Ευτυχώς, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η μεγάλη φωτιά στην Ελαφόνησο, βρίσκεται σε ύφεση.

Εκεί επιχειρούν 121 πυροσβέστες, 23 οχήματα, 4 Α/Φ, 3 PZL, 5 Ε/Π καθώς και 1 Ε/Π για το συντονισμό από αέρος. Οι παραπάνω δυνάμεις αναλύονται σε: 60 πυροσβέστες με 23 οχήματα, 2 αερομεταφερόμενες ομάδες πεζοπόρων από την 1η Ε.Μ.Α.Κ. με 14 πυροσβέστες & 6 ομάδες πεζοπόρου με 47 πυροσβέστες από τις Περιφέρειες Αττικής, Δ. Μακεδονίας και Πελοποννήσου. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν 2 Ε/Π και 2 μηχανήματα έργου του Ε.Σ., 4 οχήματα Ο.Τ.Α. και 1 υδροφόρα. Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, για
πύρωση εξαιτίας ισχυρών ανέμων -Εκκένωση οικισμού και κάμπινγκ

Η φωτιά είχε ξεσπάσει από το Σάββατο και είχε τεθεί υπό έλεγχο. Ωστόσο, από το πρωί της Κυριακής έγιναν διαρκείς αναζωπυρώσεις της φωτιάς η οποία πήρε έκταση. Λόγω των συνθηκών, διατάχθηκε ξανά η εκκένωση του κάμπινγκ που υπάρχει στο νησί, κάτι που είχε γίνει και το Σάββατο, όταν ξέσπασε η φωτιά.

Εντολή εκκένωσης δόθηκε και σε άλλα καταλύματα και σπιτιών στον οικισμό Παναγιά, με εντολή της δημάρχου του νησιού.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos