ΟΑΕΔ: Πότε προκηρύσσεται ο β' κύκλος για 30.000 ανέργους στην κοινωφελή εργασία

03 Σεπτεμβρίου 2019 19:09

Πώς διαμορφώνεται η αμοιβή για όσους πάρουν τις θέσεις


Προς τα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται η προκήρυξη του δεύτερου κύκλου της Κοινωφελούς Εργασίας που αφορά 30.333 εργαζόμενους σε δήμους, περιφέρειες και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Υπενθυμίζεται πως ο πρώτος κύκλος έληγε κανονικά τον περασμένο Ιούνιο, αλλά παρατάθηκε 4 μήνες λόγω των εκλογών.

Το πλήθος των θέσεων του δεύτερου κύκλου που θεωρείται βέβαιο πως θα φτάσουν στο επίπεδο του πρώτου κύκλου – δηλαδή αναμένεται να καλυφθούν οι 30.333 ωφελούμενοι – όπως και οι ειδικότητες οριστικοποιούνται από τα αιτήματα των 122 φορέων που υποστηρίζονται από το τρέχον πρόγραμμα. Υπενθυμίζεται πως η 4μηνη επέκταση, η οποία λήγει τον Οκτώβριο, αφορά σε όλους όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα, οι οποίοι συνέχισαν την απασχόληση με δήλωσή τους στον επιβλέποντα φορέα (ΟΤΑ Α΄ ή Β΄ βαθμού, λοιπά ΝΠΔΔ).

Μετά τις πρόσφατες αλλαγές στις αποδοχές, η ημερήσια αμοιβή διαμορφώνεται στα 21,84 ευρώ ενώ η μηνιαία έως τα 546 ευρώ.

Δικαίωµα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συµµετοχής έχουν µόνο οι εγγεγραµµένοι άνεργοι στα µητρώα ανέργων του ΟΑΕ∆. Τα κριτήρια μοριοδότησης σχετίζονται με το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ωφελούμενου και του/της συζύγου, την αναπηρία, το εισόδημα, την ηλικία, το πλήθος των παιδιών κ.ά.

ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos