Καταδικάστηκε για κακοποίηση ζώου ο δήμαρχος Θήρας

24 Σεπτεμβρίου 2019 20:52

Σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή καταδικάστηκε την περασμένη εβδομάδα από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Σύρου ο δήμαρχος Σαντορίνης Αντώνης Σιγάλας.


Ο κ. Σιγάλας κατηγορείτο για κακοποίηση ζώου καθώς το 2014 είχε καταγγελθεί ότι ενώ οδηγούσε στην πλατεία των Φηρών, παρέσυρε ένα σκυλί το οποίο σφηνώθηκε κάτω από το αυτοκίνητό του.

Ο ίδιος ο δήμαρχος επέμεινε στην αθωότητά του, ενώ κύκλοι του οι οποίοι μίλησαν στο newsit.gr επιβεβαίωσαν την απόφαση του δικαστηρίου, αρνήθηκαν ωστόσο να σχολιάσουν την ουσία της υπόθεσης και τόνισαν ότι ο δήμαρχος θα προσφύγει στον τρίτο βαθμό, δηλαδή θα ζητήσει αναίρεση της σε βάρος του απόφασης.

Πηγές που πρόσκεινται στον Αντώνη Σιγάλα επεσήμαναν στο newsit.gr ότι προς το παρόν η απόφαση δεν έχει καθαρογραφεί. Υποστήριξαν δε ότι αφενός στην προκειμένη περίπτωση δεν βρέθηκε ο σκύλος και αφετέρου ότι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο το οποίο επέβαλε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών στον δήμαρχο δεν δέχθηκε να καταθέσει μάρτυρας με το αιτιολογικό ότι ήταν εκείνος ο οποίος ως πρώην διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Θύρας είχε διαβιβάσει το 2014 τη σχηματισθείσα μετά τις σχετικές καταγγελίες δικογραφία. Σημείωσαν τέλος με νόημα ότι ο Αντώνης Σιγάλας είναι εκείνος που έχει δημιουργήσει το καταφύγιο ζώων στο νησί.

newsit.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos