6 τρικ για να ξοδεύεις λιγότερα χρήματα στο σούπερ μάρκετ

15 Νοεμβρίου 2019 19:33

Τα τρικ για να ξοδεύετε λιγότερα χρήματα στο σούπερ μάρκετ -Θα εξοικονομήσετε ένα σημαντικό ποσό


Το μηνιαίο εισόδημά σας είναι αυτό που είναι και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’αυτό: το πώς το διαχειρίζεστε, όμως, είναι ένα άλλο ζήτημα που αφήνει περισσότερο χώρο για συζήτηση. Αν είστε σε φάση περικοπής των μηνιαίων εξόδων, σίγουρα ο τίτλος του άρθρου μίλησε κατευθείαν στην καρδιά σας: οι συνετές αγορές στο σούπερ μάρκετ είναι δείγμα υψηλού αυτοελέγχου και τις θέλουμε.

Η ποιότητα της διατροφής μας καθορίζει σε συντριπτικό βαθμό την ποιότητα της υγείας μας: έτσι, περικοπές δεν χωρούν στα αγαθά που συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας.

Περικοπές μπορούμε να κάνουμε σε όλα εκείνα τα αγαθά που αγοράζουμε χωρίς καλά καλά να ξέρουμε γιατί τα αγοράζουμε, που μας φορτώνουν με θερμίδες που δεν χρειαζόμαστε και φουσκώνουν τον λογαριασμό του σούπερ μάρκετ αδειάζοντας το πορτοφόλι μας.

Μπορείτε από σήμερα κιόλας να περιορίσετε τα έξοδα στο σούπερ μάρκετ σε μηνιαία βάση με μικρές αλλαγές που σύντομα θα γίνουν συνήθειες και θα βοηθήσουν στην εξοικονόμηση ενός σημαντικού ποσού χρημάτων μακροπρόθεσμα.

Με τα παρακάτω tips, θα διατηρήσετε σε ένα καλό επίπεδο όχι μόνο το budget σας αλλά και την ζυγαριά σας!

Γυναίκα ψωνίζει στο σουπερμαρκετ
Χωρίς πλάνο και στρατηγική είναι εύκολο να βγείτε εκτός budget/ Φωτογραφία: Shutterstock
Η σημασία της λίστας και του meal planning: Η Κυριακή είναι μια καλή ημέρα για την οργάνωση των γευμάτων όλης της εβδομάδας. Σημειώστε αναλυτικά τι θέλετε να τρώτε καθημερινά για πρωινό, σνακ και βραδινό. Ετσι θα μπορέσετε να προσδιορίσετε με ακρίβεια τις πρώτες ύλες που θα χρειαστείτε. Αυτές θα καθορίσουν και την λίστα του σούπερ μάρκετ. Τέλος, μην παραλείψετε να κάνετε έναν καλό έλεγχο στο ψυγείο και τα ντουλάπια σας για να αποφύγετε περιττές αγορές.

Η σωστή συντήρηση των τροφίμων θα μειώσει τα έξοδά σας: Αν οι συνθήκες συντήρησης και αποθήκευσης των τροφίμων δεν είναι ευνοϊκές γι’αυτά, τότε σύντομα θα χρειαστεί να αντικατασταθούν. Αν, όμως, εξασφαλίσετε γι’αυτά ένα μέρος αποθήκευσης σύμφωνο με τις ανάγκες τους, θα διατηρηθούν φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα.

Αγαπήστε το φαγητό που περίσσεψε και αξιοποιήστε το με δημιουργικό τρόπο: Αν περίσσεψαν βραστά λαχανικά, ανακατέψτε τα με ζυμαρικά την επόμενη μέρα. Αν περίσσεψε κοτόπουλο, βάλτε το σε σάντουιτς και σαλάτες. Αν περίσσεψαν μακαρόνια με σάλτσα, βάλτε τα τα στο φούρνο και πασπαλίστε τα με τυριά. Θα δείτε ότι με αυτόν τον τρόπο θα μειωθούν σημαντικά οι επισκέψεις σας στο σούπερ μάρκετ σε εβδομαδιαία βάση.

Προϊόντα στο σούπερ μάρκετ
Unsplash/ Damla Özkan
Επισκεφθείτε το σούπερ μάρκετ χωρίς να πεινάτε και χωρίς να έχετε μαζί σας κάποιον που ρέπει προς τη σπατάλη -γιατί μπορεί εύκολα να σας παρασύρει: Για ένα άδειο στομάχι, όλα φαίνονται λαχταριστά. Η πείνα είναι κακός σύμβουλος στις αγορές στο σούπερ μάρκετ. Είναι σπάταλος και μπορεί να σας παρασύρει σε άσκοπες αγορές -με «κενές» θερμίδες.

Αγορές με αριθμομηχανή ανά χείρας -Σύγκριση τιμών: Προκαθορίστε το ποσό που θα διαθέσετε για τις αγορές σας -σε μηνιαία βάση- στο σούπερ μάρκετ στην αρχή του μήνα (θα βοηθούσε πολύ να προκαθορίσετε και τις φορές που θα το επισκεφθείτε). Κάθε φορά, έχοντας κατά νου ένα συγκεκριμένο ποσό και μη θέλοντας να ξεφύγετε από αυτό, επιστρατεύστε την αριθμομηχανή του κινητού σας υπολογίζοντας το ποσό που συγκεντρώνεται με τα προϊόντα που επιλέγετε. Ετσι, όταν πια φτάνετε στο ταμείο, δεν θα βρεθείτε προ εκπλήξεως. Μην βιαστείτε να βάλετε στο καρότσι προϊόντα, αν πρώτα δεν έχετε ελέγξει αν υπάρχει πιο οικονομική εκδοχή.

Αγαπήστε το μαγείρεμα και μην αγοράζετε τρόφιμα που κατά βάθος ξέρετε ότι θα μείνουν στο ψυγείο και τα ντουλάπια σας για καιρό: Αποφύγετε τα προμαγειρεμένα γεύματα και τα συσκευασμένα σνακ και αφιερώστε χρόνο στην κουζίνα. Μην αγοράζετε τρόφιμα από «περιέργεια»: επικεντρωθείτε σε αυτά που ξέρετε ότι σας αρέσουν πραγματικά και σας κάνουν καλό.

bovary.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos