Κοινωνικό μέρισμα 2019: Πότε ανακοινώνεται - Ποιοι θα το λάβουν

30 Νοεμβρίου 2019 17:38

Ζήτημα ημερών είναι οι ανακοινώσεις για το κοινωνικό μέρισμα


Μία ανάσα από την ανακοίνωση σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα είναι η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το ποσό που θα διανεμηθεί αλλά και το ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι πιθανότατα θα ανακοινωθεί πριν την Πέμπτη.

Όπως ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας σε συνέντευξη που έδωσε το πρωί του Σαββάτου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, οι άνεργοι είναι δεδομένα μέσα στους δικαιούχους για το κοινωνικό μέρισμα και το ζητούμενο είναι αν σε αυτούς θα μπορέσουν να προστεθούν και άλλες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι. «Υπάρχουν πολλές ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και θα θέλαμε να τις ικανοποιήσουμε όλες αλλά υπάρχουν δημοσιονομικοί περιορισμοί» υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι «χτίσαμε πάνω 1 δις ευρώ, από τα οποία υπήρξαν οι ελαφρύνσεις σε ΕΝΦΙΑ, λογαριασμούς της ΔΕΗ, προκαταβολή φόρου στις επιχειρήσεις και η αύξηση στο επίδομα θέρμανσης».

«Βούληση μας είναι να μειώσουμε άμεσους και έμμεσους φόρους. Αυτή είναι η βασική μας προτεραιότητα», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Οικονομικών επιτέθηκε κατά της προηγούμενης κυβέρνησης υποστηρίζοντας πως «τον Ιούλιο μας άφησε δημοσιονομικό κένο 400 εκατ. ευρώ, δεν μας άφησε τίποτα να μοιράσουμε διότι έδωσε τα 800 εκατ. ευρώ στους συνταξιούχους. Βρήκαμε άδειο υπερπλεόνασμα»

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos