Σε ανοιχτή γραμμή με θεσμούς, Βερολίνο και Παρίσι η κυβέρνηση

07 Ιουνίου 2015 18:24

Σε ανοιχτή γραμμή με τους θεσμούς καθώς και με Βερολίνο και Παρίσι βρίσκεται η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί σύγκλιση επί ενός σχεδίου συμφωνίας.


Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, πριν τη συνάντηση που θα έχει την Τετάρτη στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολαντ, θα πρέπει να έχει αποτυπωθεί σαφής πρόοδος στις διαπραγματεύσεις. Φαίνεται ότι αυτό κατέστη σαφές προς τον κ. Τσίπρα στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί τους χθες.

Το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται βελτιώσεις στην ελληνική πρόταση, προκειμένου να επιτευχθεί σύγκλιση. Αρχικά, πρόθεση της Αθήνας ήταν να στείλει στους θεσμούς την επεξεργασμένη πρόταση και να περιμένει τις παρατηρήσεις τους. Καθώς, όμως, τα χρονικά περιθώρια πιέζουν και έχει καταστεί σαφές ότι οι εταίροι αναμένουν περισσότερα, ενώ, παράλληλα διατυπώνεται δυσφορία για τον τρόπο που επέλεξε να κινηθεί τις τελευταίες ημέρες η Αθήνα, αναμένεται να μεταβεί στο εξωτερικό διαπραγματευτικό κλιμάκιο, με συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών, στην προσπάθεια να επιταχυνθούν οι διεργασίες και να προκύψει η επιδιωκόμενη έως την Τετάρτη πρόοδος.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos