Ευάγγελος Βενιζέλος: Θεσμική εκτροπή - Ζήτημα αντισυνταγματικότητας

27 Ιουνίου 2015 15:56

Ζήτημα αντισυνταγματικότητας της πρότασης της κυβέρνησης για δημοψήφισμα έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας για καταστρατήγηση του Συντάγματος και έναρξη πραξικοπήματος.


"Η πρόταση του υπουργικού συμβουλίου συνιστά θεσμική εκτροπή και πάσχει από πρόδηλες και πολλαπλές αντισυνταγματικότητες", υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος λαμβάνοντας τον λόγο στη Βουλή όπου συζητείται η πρόταση.

Έκανε λόγο για δημοσιονομικά ζητήματα που, όπως επισήμανε, δεν μπορεί να είναι αντικείμενο δημοψηφίσματος.

Τόνισε ακόμη ότι το έντιμο θα ήταν η κυβέρνηση να θέσει σε δημοψήφισμα τη δική της πρόταση.

Σε ό,τι αφορά το ερώτημα του δημοψηφίσματος, το χαρακτήρισε πλαστό. "Ποιός θέλει φόρους; Ποιος θέλει να χάσει δικαιώματα;", διερωτήθηκε και πρόσθεσε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: "Τι του εγγυάστε; Ποιο είναι το ναι και ποιο το όχι; Για μας το ναι είναι το ναι στην αλήθεια, το ναι στην Ευρώπη, το ναι στο ευρώ, το ναι στην ασφάλεια. Για σας το όχι είναι το όχι στη σταθερότητα της χώρας, το όχι στο κεκτημένο και το ναι στη δραχμή, την αβεβαιότητα, την ανασφάλεια".

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι και "ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που είναι εγγυητής του Συντάγματος και ο ίδιος προσωπικά εγγυητής της επιστημονικής ακρίβειας του δημοσίου δικαίου και της παρακαταθήκης του Κωνσταντίνου Καραμανλή οφείλει να ελέγξει τη συνταγματικότητα της πρότασης και της διαδικασίας".

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos