Τσίπρας στον Παπαδήμο: Επικίνδυνη η ακολουθούμενη πολιτικη, μόνη λύση οι εκλογές

29 Νοεμβρίου 2011 19:29

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη

Τσίπρα, στα πλαίσια των συναντήσεων που έχει ο πρωθυπουργός με τους αρχηγούς κοινοβουλευτικών κομμάτων που δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Μετά τη συνάντηση, ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε δηλώσεις, χαρακτηρίζοντας ως "τουλάχιστον επικίνδυνη" την επιμονή της Ελλάδας σε μια πολιτική που διαλύει -σύμφωνα με τον ίδιο- την Ευρωζώνη.

Επανέλαβε την πρότασή του, ότι μόνη λύση αυτή τη στιγμή είναι η διεξαγωγή εκλογών, "προκειμένου τελικά ο ελληνικός λαός να αποφασίσει και για το μέλλον του και για τη ζωή του και για τον τόπο".

Επίσης ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον πρωθυπουργό σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτως τελικώς του πόσο θα διαρκέσει ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης, να "ανακαλέσει άμεσα το αντισυνταγματικό, παράνομο και αντιλαϊκό χαράτσι της ΔΕΗ".

Αναλυτικότερα, υποστήριξε ότι, "όταν το κύριο δίλημμα σήμερα στην Ευρώπη είναι αλλαγή πολιτικής, δηλαδή επανίδρυση της ευρωζώνης ή διάλυση, η επιμονή της χώρας μας σε μια πολιτική που διαλύει την ευρωζώνη είναι τουλάχιστον επικίνδυνη. Εξηγήσαμε στον κ. Παπαδήμο ότι διαφωνούμε με την επιλογή του μνημονίου και της αυστηρής λιτότητας γιατί αυτή έχει αποδειχθεί πια ότι είναι αποτυχημένη και δεν οδηγεί μόνο την κοινωνία στον όλεθρο, αλλά και όλη την ευρωζώνη στη διάλυση. Εκφράσαμε την ανησυχία μας για την εμμονή σε αυτήν την πολιτική, καθώς επίσης και του θέσαμε ξανά ένα θέμα που έχει να κάνει με τη δημοκρατική νομιμοποίηση αυτών των κρίσιμων επιλογών, δηλαδή τη δημοκρατική νομιμοποίηση της συγκυβέρνησης και της βουλής. Ένα θέμα δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας".

Εξέφρασε δε την άποψη ότι καθώς η απόφαση της 26ης Οκτώβρη έχει γίνει ήδη παρελθόν, "δεν μπορεί στη βάση μιας απόφασης που είναι παρελθόν εμείς να συζητάμε επονείδιστες δανειακές συμβάσεις για το συμφέρον της χώρας και του λαού" και για αυτό θα πρέπει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για εκλογές.

www.enet.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos