Τουρκία: Δεν υποχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ!

29 Μαρτίου 2018 00:30

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της γείτονος, που συνεδρίασε υπό την προεδρία Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι η Άγκυρα δεν θα εγκαταλείψει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο, αλλά και στην κυπριακή ΑΟΖ - Κατηγορεί την Ελλάδα ότι δεν σέβεται τις σχέσεις καλής γειτονίας


Υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεδρίασε πριν από λίγο το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, όπου συζητήθηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις τόσο μετά την εισβολή και την κατάληψη στην Αφρίν, όσο και στα ελληνοτουρκικά, έπειτα από τη Σύνοδο Τουρκίας-ΕΕ την περασμένη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Άγκυρα, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, στην ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι η Τουρκία δεν προτίθεται να εγκαταλείψει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο, αλλά και στην κυπριακή ΑΟΖ (σ.σ. όπου οι Τουρκοκύπριοι επιχειρούν να εμφανιστούν ως συνιδιοκτήτες των κοιτασμάτων φυσικού αερίου).

Παράλληλα, κατηγορεί την Ελλάδα ότι δεν σέβεται τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, στη διάρκεια της τετράωρης συνεδρίασης συζητήθηκαν και τα θέματα της κυπριακής ΑΟΖ και του Αιγαίου, με την Τουρκία να εμφανίζεται... ενοχλημένη με την Ελλάδα και τις «συμπεριφορές της, που δεν αρμόζουν σε σχέσεις καλής γειτονίας».

Παράλληλα, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το Συμβούλιο προειδοποίησε πως θα αναλάβει πρωτοβουλίες στον κουρδικό θύλακα της Μανμπίτζ, στη βόρεια Συρία, εάν οι κουρδικές δυνάμεις δεν αποχωρήσουν από την περιοχή.

Σε αντίθεση με τον θύλακα της Αφρίν, ωστόσο, στη Μανμπίτζ βρίσκονται και αμερικανικές ειδικές δυνάμεις, οι οποίες υποστηρίζουν τους Κούρδους στις μάχες κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Η Άγκυρα προειδοποίησε επίσης το Ιράκ ότι προτίθεται να επέμβει σε ιρακινό έδαφος, εάν η Βαγδάτη δεν θέσει τέλος στη δράση του κουρδικού PKK, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu.

www.protohema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos