Μητσοτάκης για Ρουβίκωνα: Αν υπήρχε πολιτική βούληση θα είχε αντιμετωπιστεί -Ξέρουμε ποιοι είναι

27 Μαϊος 2018 12:04

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι δείχνει ανοχή στον Ρουβίκωνα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα είναι γνωστά και υπογράμμισε ότι αν υπήρχε πολιτική βούληση θα είχε αντιμετωπιστεί, ενώ σε σχετική ερώτηση απάντησε πως ούτε φοβήθηκε ούτε προβληματίστηκε για τις απειλές που δέχθηκε.

«Το πρόβλημα είναι ευρύτερο με τον Ρουβίκωνα. Είναι πρόβλημα ανοχής σε μία ομάδα που έχει σαφείς ιδεολογικές αναφορές, που ανέχεται, αν όχι υποθάλπει, την οργανωμένη βία. Ο Ρουβίκωνας προέρχεται από τη μήτρα της άκρας εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Είναι μια επιχειρησιακή ομάδα που τους ηγέτες της τους γνωρίζουμε, γιατί ποστάρουν και δημοσίως στο Facebook. Μια οργάνωση που έχει κάνει μια σειρά από χτυπήματα βίαια, που ενέχουν απειλή. Αν υπήρχε πολιτική βούληση, θα μπορούσε εύκολα να αντιμετωπιστεί», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ως παράδειγμα σε αυτό έφερε τα όσα συνέβησαν στην Τήνο, όπου συνελήφθησαν και δικάστηκαν μέλη του Ρουβίκωνα, ενώ έκανε σύγκριση με τα όσα είχαν γίνει στο «ντου» του Ρουβίκωνα στη Βουλή. «Στην Τήνο με δέκα αστυνομικούς μπορούμε και συλλαμβάνουμε το Ρουβίκωνα, στη Αθήνα με 30 διμοιρίες ΜΑΤ ο Ρουβίκωνας αλωνίζει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι ο Ρουβίκωνας προκαλεί μεγάλη ζημιά στην εικόνα της χώρας, με επιθέσεις σε πρεσβείες. Τόνισε ότι θα εξετάσει όλα τα μέσα για να αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα.

Σημείωσε ακόμη ότι η βία χαμηλής ένταση και η βία υψηλότερης έντασης αποτελούν «συγκοινωνούντα δοχεία», υπογραμμίζοντας ότι στα Εξάρχεια «εκπαιδεύεται μία νέα γενιά που ενδεχομένως καταλήξει στην τρομοκρατία. Και αυτό είναι κάτι που θα το βρούμε μπροστά μας».

«Erga omnes του αλυτρωτισμού το "Μακεδονία του Ιλιντεν"»

Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη θέση του για συνολική λύση, με αναθεώρηση του Συντάγματος της ΠΓΔΜ ως απαραίτητη προϋπόθεση.

Σημείωσε πως ήταν ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση συζητούσε την πρόταση των Σκοπίων «Μακεδονία του Ιλιντεν», την οποία χαρακτήρισε «τη χειρότερη δυνατή ονομασία».

«Είναι το erga omnes του αλυτρωτισμού. Βλέπουμε το τυρί και δεν βλέπουμε τη φάκα. Το ίδιο το όνομα περιέχει αλυτρωτικές βλέψεις», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ όταν ρωτήθηκε πώς- με αυτά τα δεδομένα- το συζήτησε ο κ. Τσίπρας, απάντησε: «Ή δεν το γνώριζε, ή το γνώριζε και αδιαφόρησε. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας».

Τρεις δεσμεύσεις για μείωση φόρων

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα μειώσει, εντός διετίας, τον φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις στο 20%, τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% και θα περιορίσει τον φόρο στα μερίσματα.

Αν επιτευχτεί δημοσιονομική υπεραπόδοση, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι θα συζητήσει με τους εταίρους για μειώσεις εισφορών και προσαρμογή της φορολογικής κλίμακας, ενώ σε δεύτερο χρόνο να επιδιώξει και τροποποίηση της κλίμακας ΦΠΑ.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απέτυχε να αξιοποιήσει τα πρωτογενή πλεονάσματα που έχει πετύχει την τελευταία διετία μέσω της υπερφορολόγησης ώστε να εξασφαλίσει παραχωρήσεις από τους θεσμούς, τονίζοντας ότι οι δανειστές αξίωσαν υψηλούς στόχους ακριβώς επειδή δεν εμπιστευόταν τον Αλέξη Τσίπρα.

Τα μέτρα που έχει δεχτεί η κυβέρνηση και απέτυχε να αποτρέψει συνιστούν στην ουσία τέταρτο Μνημόνιο, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι οι πολίτες θα επιβαρυνθούν με επιπλέον μέτρα ύψους 5,2 δισ. ευρώ.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos