Μητσοτάκης: Και με αυτοδυναμία θα ζητήσω συνεργασίες

04 Νοεμβρίου 2018 13:14

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει ότι και με αυτοδυναμία θα ζητήσει συνεργασία με άλλα κόμματα, αλλά αποκλείει συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν πρόκειται ποτέ να συμπράξω σε μια κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ διότι σηματοδοτεί τον ακριβώς αντίθετο κόσμο από εκείνον στον οποίο πιστεύω εγώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ψέμα και η οικονομική καθήλωση. Η ανασφάλεια και το κομματικό ρουσφέτι. Η εσωστρέφεια και η μιζέρια. Η χώρα, όμως, χρειάζεται αλήθεια και πρόοδο. Κανόνες και αξιολόγηση. Άνοιγμα στο μέλλον και ευημερία για όλους. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα επιδιώξουμε την ευρύτερη δυνατή κοινωνική και κοινοβουλευτική συναίνεση είτε έχουμε αυτοδυναμία, είτε όχι. Και είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν θα τολμήσει να ξαναφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ από το παράθυρο, όταν οι πολίτες θα τον έχουν διώξει από την πόρτα», τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα».

Αν αποχωρήσει ο Πάνος Καμμένος, ο Αλέξης Τσίπρας είναι υποχρεωμένος να παραιτηθεί, ή να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, υπογραμμίζει ακόμη.

«Αν ο κ. Καμμένος αποχωρήσει από την δικομματική κυβέρνηση δεν υφίσταται πλέον καμία απολύτως πολιτική νομιμοποίηση στον κ. Τσίπρα να συνεχίσει να κυβερνά. Οφείλει αμέσως, είτε να ζητήσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης, είτε να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές με υπηρεσιακή κυβέρνηση. Αυτό επιτάσσει η λογική, αλλά και η θεσμική τάξη, καθώς ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε πρωθυπουργός με το θράσος να μένει στην εξουσία με κυβέρνηση μειοψηφίας. Κάτι τέτοιο θα σημάνει, άλλωστε, και τον απόλυτο αυτοεξευτελισμό του. Υπενθυμίζω, άλλωστε, πώς, όταν μετά το δημοψήφισμα του ‘15 ο κ. Τσίπρας έμεινε και τότε με λιγότερους από 151 βουλευτές και ήταν η ψήφος της αντιπολίτευσης που μας κράτησε στην Ευρώπη, παραιτήθηκε και προκήρυξε εκλογές. Εκλογές, αν θυμάστε, με πρωθυπουργό την κυρία Θάνου. Θα είναι δύσκολο, συνεπώς, ο κ. Τσίπρας να πράξει τώρα κάτι άλλο και, κυρίως, να το αιτιολογήσει. Γιατί έτσι θα ομολογήσει -και δημοσίως πλέον- ότι το μόνο που τον απασχολεί είναι να μείνει γαντζωμένος για μερικές ακόμη εβδομάδες στην καρέκλα του», δήλωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά ότι η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και σημειώνει ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η ανακοίνωση υποψήφιων βουλευτών. Ακόμη, εκφράζει αισιοδοξία ότι σε τέσσερα χρόνια η Ελλάδα θα πατά γερά στα πόδια της, ενώ διαβεβαιώνει ότι ο ίδιος ξέρει καλά τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την οποία θα σχηματίσει μετά τις εκλογές, αλλά έχει μελετήσει και τις λύσεις.

Αναφερόμενος στη συνταγματική αναθεώρηση επισημαίνει:

«Από καιρό έχω δηλώσει ότι οι συνθήκες είναι ώριμες για ένα νέο Σύνταγμα σε μια νέα Ελλάδα. Γι’ αυτό την Τρίτη η ΝΔ θα καταθέσει τη δική της ολοκληρωμένη πρόταση, για μια ευρεία και τολμηρή αναθεώρηση. Θα πράξουμε, δηλαδή, το καθήκον μας ως κόμμα εθνικά και θεσμικά υπεύθυνο. Όσο για το άρθρο 86, ας σταματήσει, πλέον, η υποκρισία. Όταν εγώ πρότεινα την αλλαγή του από το 2006, ο κ. Τσίπρας ούτε που το πήρε χαμπάρι. Τον απασχολούσε, προφανώς τότε, το πώς θα υπονομεύσει τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη, ώστε είναι αυτός ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας του Συνασπισμού».

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos