Συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου: «Ιερός πόλεμος»! Απειλούν με «πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις» οι κληρικοί!

07 Νοεμβρίου 2018 00:04

Συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου: «Ιερός πόλεμος»! Απειλούν με «πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις» οι κληρικοί!

Η ιστορική συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου για τις σχέσεις κράτους - Εκκλησίας έφερε αντιδράσεις σε χρόνο... dt! - Ανοιχτές απειλές από τους κληρικούς που μιλούν για προσφυγή στην Δικαιοσύνη - "Είναι κινήσεις πίσω από την πλάτη μας" καταγγέλλει στο newsit.gr ο πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας - "Θα προσπαθήσουμε νόμιμα να μη βγούμε από το Δημόσιο" - Το "πολεμικό" ανακοινωθέν των κληρικών και το χρονικό της συμφωνίας με βίντεο και φωτογραφίες
Η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου ανακοινώθηκε από κοινού από τους δύο άνδρες, με δηλώσεις στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την συνάντησή τους το απόγευμα της Τρίτης, 06.11.2018.

Αυτά είναι τα 15 σημεία της ιστορικής συμφωνίας για τον διαχωρισμό εκκλησίας...
Πρωθυπουργός και Αρχιεπίσκοπος μίλησαν σε εγκάρδιο κλίμα και μάλιστα υπήρξαν… αλλεπάλληλες και εκατέρωθεν ευχαριστίες, με το κλίμα να είναι συναινετικό και γεμάτο αισιοδοξία.

Ωστόσο τα πρώτα… σύννεφα γύρω από την συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου δεν άργησαν να έρθουν. Και ήρθαν από τους… άμεσα ενδιαφερόμενους, δηλαδή τους κληρικούς. Για τους οποίους η συμφωνία προβλέπει πως δεν θα είναι πια δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά θα πληρώνονται από την Εκκλησία, η οποία πάντως θα λαμβάνει ετήσιο επίδομα από το κράτος.

Ο κ. Γεώργιος Σελλής, πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας, μίλησε στο newsit.gr και δεν έκρυψε την οργή του για την συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Η πρώτη σκέψη πριν από την συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου είναι ότι κάνει κινήσεις η Ιεραρχία χωρίς τον άμεσα ενδιαφερόμενο που είναι ο κληρικός. Είναι κινήσεις πίσω από την πλάτη μας. Οι οποίες μας ξάφνιασαν και για τις οποίες μαθαίνουμε ότι έχουν γίνει από καιρό συμφωνίες. Δεν είναι δηλαδή κάτι το σημερινό.

Θα προσπαθήσουμε νόμιμα να παραμείνουμε στο καθεστώς το οποίο επικρατούσε μέχρι σήμερα. Να μη βγούμε δηλαδή από το Δημόσιο».

Καταλήγοντας, δηλώνει κατηγορηματικά στο newsit.gr: «Αν περάσει νομοθετικά αυτό το έκτρωμα για μας, θα κινηθούμε νομικά και δυναμικά«.

newsit.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos