Ομιλία Ν. Μανιού στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019

14 Δεκεμβρίου 2018 19:17

Ο Νίκος Μανιός ξεκινώντας την ομιλία του επισήμανε ότι σε μία τέτοια κορυφαία Κοινοβουλευτική διαδικασία, όπως είναι ο προϋπολογισμός, δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται μέχρι και η τυμβωρυχία προκειμένου να θίξουμε τον Πρωθυπουργό της χώρας, αναφερόμενος στα όσα ειπώθηκαν στη Βουλή για την πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής.

Είναι μέγιστο θράσος, είπε, να ακούγεται στη Βουλή ότι το 2015 που έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ καταστράφηκε η Ελλάδα γιατί καταστράφηκε και μάλιστα συνειδητά από το 2009 και μετά από την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων που ήθελαν τα μνημόνια γιατί τα πίστευαν. Αυτή λοιπόν η επίθεση στην μνήμη του ελληνικού λαού είναι ύβρις που γεννιέται από ένα απύθμενο θράσος και συνέχισε λέγοντας ότι το 2015 δώσαμε μία τεράστια μάχη και επειδή στην πολιτική όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος θα πρέπει να ξανακουβεντιάσουμε και μέσα το Κοινοβούλιο και στα κόμματά μας αν αυτό ήταν μία υποχώρηση ιδεολογική και πολιτική ή όχι.

Ο βουλευτής τόνισε ότι αυτός ο προϋπολογισμός είναι ο πρώτος μετά τα μνημόνια όχι μόνο γιατί οι προηγούμενοι έπρεπε να πάρουν έγκριση από τους θεσμούς αλλά και γιατί κατατέθηκε όπως όλων των άλλων κρατών-μελών που δεν είναι σε επιτήρηση.
Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι έγινε κατά τη διάρκεια του μνημονίου, μέχρι την έξοδο από αυτό, τον Αύγουστο, δώσαμε την δυνατότητα με αξιοπρέπεια πάνω από 2 εκατ. άνθρωποι να μπορούν να πηγαίνουν στο νοσοκομείο μόνο με το ΑΜΚΑ τους.

Μέχρι να οικοδομηθεί ένας σωστός σοσιαλισμός στην χώρα μας όπου όλα αυτά θα είναι λυμένα, πρέπει να διασώσουμε την κοινωνία, την αξιοπρέπεια των πολιτών και να ευνοούμε τους αγώνες τους για περαιτέρω κατακτήσεις.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos