Δικαίωμα ψήφου σε 43.000 αλλοδαπούς στην Αθήνα

13 Φεβρουαρίου 2019 12:48

Ο Βασίλης Κικίλιας με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα για ένταξη 43.000 αλλοδαπών στους εκλογικούς καταλόγους της Ά Αθήνας κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ η κυβέρνηση φέρεται να προωθεί νομοσχέδιο που δίνει δικαίωμα ψήφου σε αλλοδαπούς που θα έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με διαδικασίες εξπρές, ενμόψει των εκλογών 2019.

Μάλιστα αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ πως «Δεν είναι τουλάχιστον κομψό τέτοιες αλλαγές να εξαγγέλλονται και να εφαρμόζονται ενώ επίκεινται εκλογές. Η διαδικασία απόδοσης ιθαγένειας αποτελεί κορυφαία πράξη και δεν πρέπει επ’ ουδενί να εντάσσεται σε κομματικούς σχεδιασμούς ή να εκλαμβάνεται ως μέρος τους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα, η Κυβέρνηση έχει εγγράψει ήδη στους εκλογικούς καταλόγους της Α’ Αθηνών 43.000 αλλοδαπούς ψηφοφόρους, ενώ αρνείται πεισματικά το αίτημα της ψήφου των Αποδήμων Ελλήνων».

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos