Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοτικές εκλογές 2019: Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχήματα

23 Μαϊος 2019 20:00

Μόλις λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις Δημοτικές Εκλογές 2019, τα στοιχήματα έχουν πάρει φωτιά!

Και παράλληλα με τις αποδόσεις που δίνουν οι στοιχηματικές εταιρείες για τις ευρωεκλογές, δεν θα μπορούσαν να μη δίνουν τις «προβλέψεις» τους για τους νικητές στους δήμους της χώρας.

Ας δούμε, λοιπόν, τις αποδόσεις των υποψηφίων στους μεγαλύτερους δήμους της Ελλάδας. Όπως θα διαπιστώσετε, υπάρχει πληθώρα επιλογών, ενώ κάποια ονόματα έχουν και στοιχηματική αξία. Να διευκρινίσουμε ότι οι αποδόσεις αφορούν τον «επόμενο δήμαρχο» και όχι τον νικητή του α’ γύρου των δημοτικών εκλογών (που σημαίνει ότι περιλαμβάνεται και ο β’ γύρος).

Σε αρκετούς δήμους η κατάσταση φαίνεται πως έχει ξεκαθαρίσει, είτε από την πρώτη Κυριακή είτε στον β’ γύρο, ωστόσο υπάρχουν και πολλοί δήμοι στους οποίους αναμένεται να γίνει μάχη.

Δήμος Αθηναίων

Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον δήμο της Αθήνας, με τις στοιχηματικές πλατφόρμες να του δίνουν αποδόσεις στο 1,06 κατά μέσο όρο για να είναι ο επόμενος δήμαρχος. Δεύτερος σε αποδόσεις είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης με αποδόσεις στο 14,00 κατά μέσο όρο, ενώ πολύ κοντά του είναι ο Νάσος Ηλιόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ, με μέση απόδοση 16,00. Ο Παύλος Γερουλάνος «πληρώνει» 30,00 σε περίπτωση που εκλεγεί εκείνος δήμαρχος, ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι (Ν. Σοφιανός, Γ. Βουλγαράκης κ.ά.) απέχουν αρκετά.

Δήμος Πειραιά
Ανάλογη είναι η εικόνα και στον Πειραιά. Ο Γιάννης Μώραλης είναι γκραν φαβορί για να είναι ξανά δήμαρχος, με απόδοση μόλις 1,05, ενώ ο επίσημος υποψήφιος της ΝΔ Νίκος Βλαχάκος δίνει 8.50. Την πρώτη τριάδα βάσει αποδόσεων συμπληρώνει ο Νίκος Μπελαβίλας του ΣΥΡΙΖΑ (25,00). Όσο για το εάν θα έχουμε β’ γύρο στον Πειραιά, το να εκλεγεί δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή ο Γ. Μώραλης έχει απόδοση 4,20, ενώ το να έχουμε β’ γύρο «πληρώνει» μόλις 1,20.

Δήμος Θεσσαλονίκης
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μάχη στη Θεσσαλονίκη. Πρώτο φαβορί για «επόμενος δήμαρχος» είναι ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ταχιάος με αποδόσεις από 1,90-2,00, με τον Γιώργο Ορφανό, που κατεβαίνει ως ανεξάρτητος, να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, «πληρώνοντας» 2,50 στον Stoiximan και 2,20 στη Novibet. Η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου βρίσκεται αρκετά μακριά, στο 10,00 κατά μέσο όρο. Πάντως, αυτό που φαίνεται δεδομένο είναι ότι στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε β’ γύρο την Κυριακή 2 Ιουνίου.

Οι άλλες μεγάλες πόλεις
Στην Πάτρα, ο Κώστας Πελετίδης του ΚΚΕ είναι φαβορί για να επανεκλεγεί δήμαρχος, με αποδόσεις που κυμαίνονται γύρω στο 1,20. Η μεγάλη μάχη φαίνεται πως θα δοθεί για το ποιος θα περάσει στον β’ γύρο, καθώς ο Νίκος Νικολόπουλος έχει απόδοση 8,00 για να εκλεγεί νέος δήμαρχος Πατρέων και ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος 8,50.

Στο Ηράκλειο Κρήτης, ο Γιάννης Κουράκης δίνεται σε απόδοση 1,40 για να εκλεγεί δήμαρχος, με τον Βασίλη Λαμπρινό να «πληρώνει» 4,00 και την Ευαγγελία Σχοιναράκη 7,00.

iefimerida.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr