Ποιες φοροελαφρύνσεις θα εξαγγείλει από τη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης

07 Σεπτεμβρίου 2019 20:00

Το οικονομικό πλαίσιο του κυβερνητικού προγράμματος με σαφείς στόχους και χρονοδιάγραμμα για τους επόμενους 12 μήνες θα αναπτύξει κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να αφήσει την πεπατημένη των γενικών εξαγγελιών σε βάθος τετραετίας που πολλές φορές καταλήγουν στις καλένδες και να προχωρήσει σε μια συμφωνία με τους πολίτες που θα περιλαμβάνει μετρήσιμα αποτελέσματα και θα τίθεται ετησίως στην κρίση τους.

 

Όπως το περιγράφουν στενοί του συνεργάτες, «η ΔΕΘ από φόρουμ παροχολογίας μετατρέπεται σε φόρουμ λογοδοσίας». Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες θα απευθυνθεί στους πολίτες και θα τους ζητήσει να τον κρίνουν, για όσα θα δεσμευθεί, σε έναν χρόνο από σήμερα, στην επόμενη Έκθεση. Αναμένεται, επίσης, να είναι μια ομιλία με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον «χωρίς να αναλωθεί στα πεπραγμένα ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία οι πολίτες γνωρίζουν και αποδοκίμασαν, αλλά και χωρίς να σημαίνει αυτό ότι ξεχνάμε τα όσα έγιναν», όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη.

Τι θα πει ο Μητσοτάκης για φορολογία, επενδύσεις

Ο κ. Μητσοτάκης πρόκειται να αναφερθεί διεξοδικά σε τέσσερα πεδία που υπηρετούν την ανάπτυξη. Καταρχάς την φορολογία. Θα μιλήσει για τις μειώσεις φόρων ήδη έγιναν -νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα (ΕΝΦΙΑ)- και θα αναφερθεί στην ελάφρυνση των βαρών για τις επιχειρήσεις αλλά και τα φυσικά πρόσωπα που σκοπεύει να υλοποιήσει η κυβέρνηση. «Για την ανόρθωση της μεσαίας τάξης και τη στήριξη των πλέον αδύναμων στρωμάτων», όπως αναμένεται να σημειώσει ο πρωθυπουργός.

Στο πλαίσιο αυτό, διατηρείται το αφορολόγητο και μειώνεται ο συντελεστής για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ στο 9% από 22% σήμερα. Μειώνεται ο φόρος επιχειρήσεων από 28% στο 24%. Και στα μερίσματα από 10% σε 5%. Επίσης, αναστέλλεται για 3 χρόνια ο ΦΠΑ στις νέες οικοδομές. Και δίνεται έκπτωση 40% στις δαπάνες για ανακαίνιση ή για αναβάθμιση των κτιρίων. Ενώ αναστέλλεται και ο φόρος υπεραξίας των ακινήτων.

Για τις επενδύσεις ο κ. Μητσοτάκης θα σταθεί στο ξεμπλοκάρισμα που έχει ήδη επιτευχθεί (Ελληνικό, Cosco, Ελλ. Χρυσός) και θα αναπτύξει το συγκεκριμένο σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων από το εξωτερικό και τόνωσης των επενδύσεων στο εσωτερικό, με ειδική αναφορά στον νέο αναπτυξιακό νόμο.

Ξεχωριστό πεδίο αναφοράς θα είναι οι εργασιακές σχέσεις. Στόχος μας, αναμένεται να τονίσει ο κ. Μητσοτάκης, είναι η προστασία των εργαζομένων, η στήριξή της πλήρους απασχόλησης, και βέβαια η δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας. Για την επίτευξη των ρυθμών ανάπτυξης της οικονομίας που επιθυμεί η κυβέρνηση θεωρείται απαραίτητη η ψηφιοποίηση του κράτους. Αφενός θα παύσει να ταλαιπωρεί τους πολίτες και αφετέρου θα καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία που αποτελεί τροχοπέδη για τις επενδύσεις.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos