Νέο Πρόεδρο για το Ελεγκτικό Συνέδριο επέλεξε η κυβέρνηση

31 Οκτωβρίου 2019 16:18

Νέο Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια επέλεξε το υπουργικό συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Το υπουργικό συμβούλιο επέλεξε τον μέχρι σήμερα αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, Ιωάννη Σαρμά, ανώτατο δικαστικό με κύρος και επιστημονική κατάρτιση, ενώ για τις πέντε κενές θέσεις στην αντιπροεδρία του Άρειου Πάγου ως νέοι αντιπρόεδροι επελέγησαν οι αρεοπαγίτες, Αλτάvα Κoκκoβoύ, Iωάvvης Μαγγίvας, Γεώργιoς Κovτός, Ασπασία Μαγιάκoυ και Αβρoκόμη Θoύα.

Το υπουργικό συμβούλιο κατά τη σημερινή συνεδρίαση του έκανε ομόφωνα δεκτή σχετική πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα για τα νέα πρόσωπα που θα καλύψουν τη θέση του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τις πέντε κενές θέσεις των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.

Ο 62χρόνος νέος πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Σαρμάς, σε δήλωσή του επισημαίνει: «Πιστεύω ότι σε δύο χρόνια η Ελλάδα θα διαθέτει το πλέον σύγχρονο και αποτελεσματικό Ελεγκτικό Συνέδριο στην Ευρώπη, με το υπάρχον ήδη προσωπικό, δηλαδή με τους σημερινούς υπηρετούντες δικαστές και δικαστικούς υπαλλήλους».

kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos