Ο Μητσοτάκης στο Αουσβιτς: Ποτέ η ανθρωπότητα να μην ξαναζήσει μια τέτοια ανείπωτη τραγωδία

27 Ιανουαρίου 2020 16:47

«Ποτέ η ανθρωπότητα να μην ξαναζήσει μια τέτοια ανείπωτη τραγωδία», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Άουσβιτς.


Σαν σήμερα, στις 27 Ιανουαρίου 1945 απελευθερώθηκε το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, στην Πολωνία και για πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός παρευρίσκεται στις εκδηλώσεις που γίνονται στον τόπο μαρτυρίου.

Σε δήλωσή του με αφορμή την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος και την παρουσία του στις εκδηλώσεις από τα 75 χρόνια απελευθέρωσης του Αουσβιτς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει ότι ο συγκεκριμένος τόπος έχει ταυτιστεί όσο κανένας άλλος με την ανθρώπινη βαρβαρότητα. «Ο μεγάλος ιστορικός του ναζισμού Ian Kershaw έγραψε ότι “ο δρόμος προς το Άουσβιτς χτίστηκε από το μίσος, αλλά είναι στρωμένος από την αδιαφορία”», σημειώνει, μεταξύ άλλων. ο Πρωθυπουργός.
powered by Rubicon Project

Κατάθεση στεφάνων από τον Πρωθυπουργό στο Αουσβιτς/ Φωτογραφία: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος

Ολόκληρη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Με ιδιαίτερη συγκίνηση προσέρχομαι σε αυτόν τον χώρο, ο οποίος έχει ταυτιστεί όσο κανένας άλλος με την ανθρώπινη βαρβαρότητα. Πράγματι αν υπάρχει κάπου σε αυτόν τον κόσμο κόλαση, είναι εδώ.

Έρχομαι για να τιμήσω τη μνήμη των 6 εκατομμυρίων Εβραίων οι οποίοι εξολοθρεύτηκαν από το ναζιστικό καθεστώς. Ανάμεσα σε αυτούς και 65.000 Έλληνες Εβραίοι, οι οποίοι δεν επέστρεψαν ποτέ στην πατρίδα τους.
Ο μεγάλος ιστορικός του ναζισμού Ian Kershaw έγραψε ότι «ο δρόμος προς το Άουσβιτς χτίστηκε από το μίσος, αλλά είναι στρωμένος από την αδιαφορία». Και 75 χρόνια μετά την απελευθέρωση, από τον Ερυθρό Στρατό, αυτού του χώρου θα πρέπει όλοι μας να δώσουμε αυτή την ιερή δέσμευση, να μην ξεχάσουμε ποτέ αυτό το οποίο συνέβη εδώ.

iefimerida.gr

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos