Όπερα-εμπειρία στο Μέγαρο: Μόνο με ειδικά 3D γυαλιά [βίντεο]

28 Μαρτίου 2019 11:14

Το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 8:00 το βράδυ θα φορέσουμε ειδικά γυαλιά και θα παρακολουθήσουμε ζωντανά (με ελληνικούς υπέρτιτλους) στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου τη state-of-the-art δημιουργία του πρωτοπόρου ολλανδού καλλιτέχνη Michel van der Aa.

Μια παράσταση που παντρεύει τη νέα μουσική με την τεχνολογία, την παράλληλη σκηνική και τρισδιάστατη κινηματογραφική δράση πάνω σε έναν κοινό μουσικό καμβά: η σοπράνο Κάθριν Μάνλυ τραγουδά live πάνω στη σκηνή, ενώ ο βαρύτονος Ρόντρικ Ουίλλιαμς ερμηνεύει τον ρόλο του στην ταινία που προβάλλεται ταυτόχρονα σε διάφορα επίπεδα της σκηνικού χώρου.

Tην ίδια στιγμή, οι δύο πρωταγωνιστές διαλέγονται με τη Χορωδία Δωματίου της Ολλανδίας και με τη μουσική (soundtrack) του van der Aaa που ακούγεται στο φιλμ.
Μια 3-D όπερα δωματίου, ένα ποιητικό multimedia έργο υπερσύγχρονης αισθητικής συνδυάζει το live action με καινοτόμες τεχνικές διαδραστικού φιλμ και με την ευφάνταστη μουσική του πάντα καινοτόμου Michel van der Aa.

Μία όπερα που συνδιάζει συνδυάζει το live action με καινοτόμες τεχνικές διαδραστικού φιλμ και με την ευφάνταστη μουσική του πάντα καινοτόμου Michel van der AaΜία όπερα που συνδιάζει συνδυάζει το live action με καινοτόμες τεχνικές διαδραστικού φιλμ και με την ευφάνταστη μουσική του πάντα καινοτόμου Michel van der Aa

Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε στο Μουσικό Φεστιβάλ του Πεκίνου, στο Musica Nova του Ελσίνκι και στα Φεστιβάλ του Αννόβερου και της Λουκέρνης, το «Blank Out» έρχεται στην Αθήνα.

Τη μουσική διεύθυνση έχει ο Κλάας Στοκ. Η δραματουργία είναι της Σόφι Μότλυ. Τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς σχεδίασε ο Φλόριαν Γκάντσεβοορτ.

Ο Μισέλ φαν ντερ Άα, πολυβραβευμένος και πολυδιάστατος δημιουργός, ένας από τους σπουδαιότερους της νέας γενιάς, εμπνεύστηκε το λιμπρέτο του Βlank Out από το έργο και τη ζωή της νοτιοαφρικανής ποιήτριας Ίνγκριντ Γιόνκερ –εμβληματικής μορφής του φεμινισμού αλλά και του κινήματος κατά του Apartheid στην πατρίδα της–, την οποία λάτρεψε από την πρώτη στιγμή που γνώρισε τα κείμενά της.
Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον διάλογο ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα. Πρόκειται για μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία που πραγματεύεται τη διαχείριση τραυματικών γεγονότων της ζωής και οδυνηρών αναμνήσεων του παρελθόντος. Μια ιστορία με ένα τέλος αποκαλυπτικό και για τους δύο πρωταγωνιστές.

Μια παράσταση που παντρεύει τη νέα μουσική με την τεχνολογία, την παράλληλη σκηνική και τρισδιάστατη κινηματογραφική δράση πάνω σε έναν κοινό μουσικό καμβάΜια παράσταση που παντρεύει τη νέα μουσική με την τεχνολογία, την παράλληλη σκηνική και τρισδιάστατη κινηματογραφική δράση πάνω σε έναν κοινό μουσικό καμβά

Η παράσταση αποτελεί παραγγελία και συμπαραγωγή της Εθνικής Όπερας της Ολλανδίας, του Φεστιβάλ της Λουκέρνης και του Θεάτρου της Όπερας της Ρώμης, παρουσιάζεται με την υποστήριξη του Fonds Podiumκunsten-Performing Arts Fund NL και ανεβαίνει στο Μέγαρο με την ευγενική χορηγία των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ.

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης:

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos