Γιώργος Λάνθιμος - Nimic: Κυκλοφόρησαν τα πρώτα πλάνα

10 Αυγούστου 2019 23:59
Το σενάριο είναι γραμμένο από τους Γιώργο Λάνθιμο και Ευθύμη Φιλίππου, το μοντάζ υπογράφουν οι Ντομινίκ Λιούνγκ και Γιώργος Μαυροψαρίδης, ενώ εταιρείες παραγωγής είναι η γερμανική Rekorder, η αμερικάνικη Merman και η βρετανική Droga5, οι οποίες ειδικεύονται σε διαφημιστικά, αλλά και σε κινηματογραφικά και τηλεοπτικά πρότζεκτ. Η υπόθεση, όπως διατυπώνεται στον κατάλογο του Φεστιβάλ, έχει ως εξής: «Η συνάντηση ενός επαγγελματία βιολοντσελίστα με έναν άγνωστο άνδρα στο μετρό θα έχει απροσδόκητες και οριακές συνέπειες στη ζωή του. Ο Γιώργος Λάνθιμος προτείνει μια πιο εκλεπτυσμένη και ανάλαφρη εκδοχή των δυστοπικών του αλληγοριών, παίζοντας με τους χαρακτήρες και τις προσωπικότητές τους. Το “Nimic” είναι ένα αποτελεσματικό θρίλερ, τοποθετημένο σ' ένα αφιλόξενο, αποστειρωμένο περιβάλλον και μέσα από τη σήμα-κατατεθέν φορμαλιστική ματιά του σκηνοθέτη...».

Η νέα ταινία θα κάνει πρεμιέρα στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Λοκάρνο και διαρκεί 12 λεπτά


Το «Nimic» είναι η νέα μικρού μήκους ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, με πρωταγωνιστές τον Ματ Ντίλον και τη Δάφνη Πατακιά, που θα κάνει πρεμιέρα στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο.

«Είμαι ευτυχής που είχα την ευκαιρία να εργαστώ πάνω σε μια πιο μικρή κινηματογραφική φόρμα, η οποία μερικές φορές αποδεικνύεται πιο απαιτητική, αλλά σε ανταμείβει το ίδιο. Αναπτύξαμε ένα σενάριο με αφετηρία μια ενδιαφέρουσα αρχική ιδέα και σύλληψη. Είχαμε μεγάλη δημιουργική ελευθερία κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Έλληνα σκηνοθέτη για τη νέα του δημιουργία.

{youtube}

Το σενάριο είναι γραμμένο από τους Γιώργο Λάνθιμο και Ευθύμη Φιλίππου, το μοντάζ υπογράφουν οι Ντομινίκ Λιούνγκ και Γιώργος Μαυροψαρίδης, ενώ εταιρείες παραγωγής είναι η γερμανική Rekorder, η αμερικάνικη Merman και η βρετανική Droga5, οι οποίες ειδικεύονται σε διαφημιστικά, αλλά και σε κινηματογραφικά και τηλεοπτικά πρότζεκτ.

Η υπόθεση, όπως διατυπώνεται στον κατάλογο του Φεστιβάλ, έχει ως εξής: «Η συνάντηση ενός επαγγελματία βιολοντσελίστα με έναν άγνωστο άνδρα στο μετρό θα έχει απροσδόκητες και οριακές συνέπειες στη ζωή του. Ο Γιώργος Λάνθιμος προτείνει μια πιο εκλεπτυσμένη και ανάλαφρη εκδοχή των δυστοπικών του αλληγοριών, παίζοντας με τους χαρακτήρες και τις προσωπικότητές τους. Το “Nimic” είναι ένα αποτελεσματικό θρίλερ, τοποθετημένο σ' ένα αφιλόξενο, αποστειρωμένο περιβάλλον και μέσα από τη σήμα-κατατεθέν φορμαλιστική ματιά του σκηνοθέτη...».

ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos