“Περί ελιάς ο λόγος”: θεατρική ομάδα “ΕυΦΟΡΙΑ”

25 Νοεμβρίου 2019 18:48

Η θεατρική ομάδα “ΕυΦΟΡΙΑ” του συλλόγου εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Ανατολικής Κρήτης αποφάσισε να πάρει το πλοίο, να διασχίσει το Αιγαίο και να φτάσει στην πόλη του μυθικού βασιλιά από τον οποίο πήρε το όνομά του.


Παράτησαν τα γκισέ τους, τον ΕΝ.Φ.Ι.Α., τα τέλη κυκλοφορίας, τις αποδείξεις και τα τιμολόγια, τα έσοδα και τις εισπράξεις για να παραστούν το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 21:00 στο θέατρο Πολιτών του Δήμου Περιστερίου και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στις 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμαρχείου Καισαριανής, όπου αντί για πρόστιμα θα μοιράσουν -απλόχερα- χαμόγελα σε όλους και όλες.

Το “Περί ελιάς ο λόγος” είναι βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό έργο των Θανάση Σταυρόπουλου και Βαγγέλη Τάτση σε δι
ασκευή της ίδιας της θεατρικής ομάδας.
Το θέμα του; μία ελιά. Σε ένα επίμαχο σημείο. Ενός αποθανόντα. Του προσφιλή και μακαριστού Μήτσου.
Βρισκόμαστε στο 40ήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του. Συνάντηση στο καφενείο μετά την εκκλησία ως είθισται για έναν καφέ. Μία μητέρα που οδύρεται. Μία σύζυγος που πενθεί. Μία πεθερά που δεν πενθεί. Μία κουμπάρα που αναπολεί πενθώντας. Ένας συνεταίρος που λυπάται. Δύο γειτόνισσες που παραβρίσκονται στο πένθος. Ένα ζευγάρι ιδιοκτητών του καφενείου που απορεί. Και μία ελιά. Θρούμπα; Τι θα ειπωθεί; Τι ειπώθηκε; Και πόσο κυρίες με Α κεφαλαίο είναι όσες βρίσκονται παρούσες;
Ξεκαρδιστικοί διάλογοι, υπέροχες παρουσίες επί σκηνής, γρήγορος ρυθμός με αμείωτο ενδιαφέρον θα παρασύρουν το κοινό σε ένα συνεχές γέλιο.
Η σκηνοθεσία είναι της Ελένης Λεονταράκη, η μουσική και οι στίχοι του πρωτότυπου τραγουδιού που γράφτηκε ειδικά για την παράσταση, της Μαντούς Ρασούλη.

Παίζουν με αλφαβητική σειρά : Αγάπη Αλεξάκη, Σοφία Γκεντζογλάνη, Δημήτρης Καριωτάκης, Μαρία Καστελλιανού, Ελευθερία Κρητικάκη, Φιλία-Μαρία Νεονάκη, Μαντώ Ρασούλη, Νίκη Σακαβέλη, Γιάννης Ταμπακάκης και σε ρόλο έκπληξη ο Γιώργος Τσαγκαράκης.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Αντί εισιτηρίου θα γίνει συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας και ειδών πρώτης ανάγκης για την “Κιβωτό του Κόσμου” (το Σάββατο) και για τις ευπαθείς ομάδες του Δήμου Καισαριανής (την Κυριακή).

Οι παραστάσεις είναι μια συνδιοργάνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων στις Δ.Ο.Υ. Ανατολικής Κρήτης, της Φορολογικής Επιθεώρησης και του Πολιτιστικού Τμήματος της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ..

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos