Εύβοια και Πάρος «παντρεύτηκαν» στα μεγαλειώδη Αποκριάτικα «Γαϊτανάκια του Ευρίπου»… (Βίντεο)

23 Φεβρουαρίου 2020 16:44

Η μεγαλειώδης Αποκριάτικη χορευτική παράσταση στην οποία πήραν μέρος 1.600 χορευτές από Πολιτιστικούς Συλλόγους της Εύβοιας και η οποία πραγματοποιήθηκε στην περίφημη παραλία της Χαλκίδας, είχε «άρωμα» Αιγαίου αλλά και Πάρου!


Τίτλος της παράστασης «Τα Γαϊτανάκια του Ευρίπου» και επρόκειτο για πάμπολλα γαϊτανάκια τα οποία στήθηκαν κατά μήκος της παραλίας ακόμα και μέσα σε βάρκες και γύρω τους χόρεψαν ξέφρενα πάνω από χίλιοι απτόητοι χορευτές, δημιουργώντας ένα υπερθέαμα έντονου παλμού και μοναδικής ζωντάνιας που όμοιό του δύσκολα συναντά κανείς!

Στα «Γαϊτανάκια του Ευρίπου» βρέθηκαν και οι αγαπημένοι μας παριανοί Κική Σπανού και Νίκος Οικονομίδης που έβαλαν την μουσική πινελιά τους στην επική εκδήλωση!

Μετά τον χορό γύρω από τα γαϊτανάκια, οι χορευτές ενώθηκαν μεταξύ τους για να χορέψουν τον Καβοντορίτικο χορό!

 



Εκεί πραγματικά αποθεώθηκαν από τον κόσμο που τους καταχειροκρότησε με ενθουσιασμό. Μπροστά στα μάτια του κοινού, έμοιαζε να «ξεδιπλώνεται» ολόκληρο το Αιγαίο με τα νησιά του. Ο Καβοντορίτικος έδινε το ρυθμό, ξεσήκωνε και μάγευε, «ταξιδεύοντας» τον κόσμο στον ενιαίο και τόσο ζωντανό μουσικοχορευτικό πολιτισμό του Αρχιπελάγους!

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos