CNN: Αξιωματούχος του στενού περιβάλλοντος του πρίγκιπα Σαλμάν επέβλεπε την θανάσιμη ανάκριση Κασόγκι

17 Οκτωβρίου 2018 12:11

Η απαγωγή και η ανάκριση του Σααουδάραβα δημοσιογράφου φέρεται να οργανώθηκε από υψηλόβαθμο αξιωματούχο της κεντρικής υπηρεσίας μυστικών πληροφοριών της Σαουδικής Αραβίας


Υψηλόβαθμος αξιωματούχος που έχει στενούς δεσμούς με τον πρίγκιπα Σαλμάν, φέρεται να επέβλεπε την φρικιαστική ανάκριση του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το CNN.

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο βρίσκεται στην Άγκυρα για να συζητήσει το θέμα της εξαφάνισης του Σαουδάραβα δημοσιογράφου,όπως υποστήριξαν οι δημοσιογράφοι που τον συνοδεύουν στο ταξίδι του στην Τουρκία.

Όπως μεταδίδει το CNN επικαλούμενο τρεις πηγές που παρακολουθούν στενά την υπόθεση, μία σαουδαραβική αποστολή για την ανάκριση και ενδεχομένως την απαγωγή του δημοσιογράφου Τζαμάμ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη οργανώθηκε από υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Γενικής Υπηρεσίας Πληροφοριών,της κεντρικής υπηρεσίας μυστικών πληροφοριών της Σαουδικής Αραβίας.

Μία από αυτές τις πηγές υποστηρίζει ότι ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος βρίσκεται στο στενό περιβάλλον του πρίγκιπα Σαλμάν κι ότι ήταν παρών στη θανάσιμη ανάκριση του Κασόγκι. Δεν είναι σαφές, πάντως, εάν ο Σαουδάραβας πρίγκιπας ενέκρινε την ανάκριση ή την απαγωγή του δημοσιογράφου. Ωστόσο, αρκετοί Σαουδάραβες αξιωματούχοι δήλωσαν στο CNN ότι η δολοφονία του Κασόγκι δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς να είναι ενήμερος ο 33χρονος Σαουδάραβας πρίγκιπας.

Υπήρξαν πάντως υποψίες ότι, ο Κασόγκι είχε επαφές με τον «εχθρό» του Σαουδάραβα πρίγκιπα, το Κατάρ, όπως ανέφερε μία πηγή. Πρόσθεσε, όμως, ότι δεν υπήρξαν στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο.

Επίσης, δεν είναι σαφές αν τα στοιχεία αυτά θα συμπεριληφθούν στην έκθεση που διέταξε η Σαουδική Αραβία για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Στο μεταξύ, στις ΗΠΑ, πληθαίνουν οι «φωνές» που κατηγορούν το σαουδαραβικό καθεστώς ότι βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του Κασόγκι.

Ο Αμερικανός Γερουσιαστής Λίντσει Γκράχαμ, στενός συνεργάτης του Τραμπ, κατηγόρησε χθες τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Σαλμάν ότι αυτός διέταξε την εκτέλεση του Τζαμάλ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη.

www.protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos