Σικάγο! Γιατί βάζουν φωτιά στις ράγες! Απίστευτες εικόνες

31 Ιανουαρίου 2019 18:13

Το πολικό ψύχος που χωρίς υπερβολή πλήττει μεγάλο μέρος των ΗΠΑ δεν είναι κάτι το καινούριο για πολλές Πολιτείες. Όμως, έχουν βρει όλα τα μέσα ώστε να αντιμετωπίζουν τα ακραία αυτά καιρικά φαινόμενα.


Το θερμόμετρο σε κάποιες περιοχές έδειξε και -54 βαθμούς, όμως και πάλι η φράση «παρέλυσε η χώρα» δεν ταιριάζει, ειδικά σε πολιτείες όπως το Σικάγο. Οι αρχές εκεί έχουν μάθει να αντιμετωπίζουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα ακόμα και με τρόπους που είναι πραγματικά εντυπωσιακοί. Για παράδειγμα βάζουν φωτιά στις ράγες των τρένων. Η Metra, το σύστημα των αμερικανικών σιδηροδρόμων, τοποθετεί ειδικά καμινέτα με γκάζι κατά μήκος των γραμμών του τρένου προκειμένου να μην παγώσουν και διακοπούν τα δρομολόγια. Σε πολλές περιπτώσεις όταν το θερμόμετρο δείξει πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν, οι ράγες συστέλλονται και μικραίνουν και ειδικά στα σημεία που διακλαδώνονται στην κυριολεξία απομακρύνονται η μια από την άλλη! Ζεσταίνοντας λοιπόν το μέταλλο αυτό δεν γίνεται και δεν υπάρχει κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος.

 

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο



newsit.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos