Αμβούργο: Μεγάλη μαθητική διαδήλωση κατά της κλιματικής αλλαγής

01 Μαρτίου 2019 14:05

Εκατοντάδες νέοι διαδηλώνουν σήμερα το πρωί στο κέντρο του Αμβούργου κατά της κλιματικής αλλαγής παρουσία της 16χρονης Σουηδέζας ακτιβίστριας Γκρέτα Τούνμπεργκ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Το κλίμα δεν μπορεί να περιμένει», «Κάνε τη Γη μεγάλη ξανά», «Πρέπει επιτέλους να κάνουμε κάτι», «Δεν υπάρχει σχέδιο Β»: με πλακάτ στα χέρια, χίλιοι διαδηλωτές έκαναν πορεία στο κέντρο της χανσεατικής πρωτεύουσας υπό τους ήχους σειρηνών ομίχλης.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ, η νεαρή Σουηδέζα η φήμη της οποίας έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας της από τον Αύγουστο, όταν άρχισε να απέχει μια μέρα κάθε εβδομάδα από το σχολείο για να κάνει καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από το σουηδικό κοινοβούλιο, συμμετείχε για πρώτη φορά σ' αυτού του τύπου την κινητοποίηση στη Γερμανία.

Είχε προηγουμένως διαδηλώσει στο Παρίσι, είχε επικρίνει αυστηρά τους ηγέτες που συμμετείχαν στο Φόρουμ του Νταβός, είχε προσκληθεί τον Δεκέμβριο να μιλήσει στην Πολωνία ενώπιον της 24ης διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα.

«Θα συνεχίσουμε τις απεργίες μέχρι να κάνουν κάτι», είπε η έφηβη Σουηδέζα απευθυνόμενη στους διαδηλωτές από ένα βήμα. «Είμαστε θυμωμένοι επειδή οι παλιές γενιές συνεχίζουν να μην κάνουν τίποτε, ενώ πρόκειται για το μέλλον μας», εξήγησε.

«Αν δεν κάνουν τίποτε, θα πρέπει να πάρουμε εμείς αποφάσεις και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας», προειδοποίησε η Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Η Γερμανία έχει αρχίσει την έξοδο από την πυρηνική ενέργεια και τον άνθρακα. Μερικές πόλεις έχουν επίσης απαγορεύσει τα ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα παρά τις επιφυλάξεις της ομοσπονδιακής γερμανικής κυβέρνησης και των ισχυρών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Από τον Δεκέμβριο, η κινητοποίηση μαθητών και φοιτητών έχει αυξηθεί στη Γερμανία. Από μερικές εκατοντάδες στα τέλη του 2018, στις κινητοποιήσεις της Παρασκευής συμμετέχουν από τα μέσα Ιανουαρίου συχνά περισσότεροι από 15.000 μαθητές σε περίπου 50 πόλεις.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos