Συγκίνηση και κατάνυξη στη λιτανεία του σταυρού στην Παναγία των Παρισίων [βίντεο]

20 Απριλίου 2019 15:12

Μπορεί η Παναγία των Παρισίων να αποτεφρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, αλλά οι Παριζιάνοι έστειλαν μήνυμα ελπίδας μετέχοντας κατά χιλιάδες στην παραδοσιακή λιτανεία του σταυρού της Μεγάλης Παρασκευής.

Σε μια αναπαράσταση της πορείας του Ιησού προς το Γολγοθά λευκοντυμένοι κληρικοί και πλήθος ντόπιων και τουριστών λιτάνευσαν με κατάνυξη, συγκίνηση κι ελπίδα έναν απλό μαύρο ξύλινο σταυρό στους δρόμους του Ιλ Σεν Λουί με φόντο τα μαυρισμένα από τη φωτιά, θλιβερά ερείπια της Παναγίας των Παρισίων. Η πομπή ήταν σημαντική ειδικά φέτος «για να δείξουμε ότι η Παναγία των Παρισίων στέκεται ακόμη όρθια», είπε ο 21χρονος Τίμι Πατέα, ένας από τους νεαρούς φοιτητές Θεολογικής που καθοδηγούσαν το πλήθος.

Ο καθεδρικός του 12ου αιώνα ήταν ορατός στο βάθος, απέναντι από μια πεζογέφυρα στο γειτονικό Ιλ ντε λα Σιτέ, με κατεστραμμένη μεν την οροφή, αλλά το κυρίως κτίσμα και τα δύο κωδωνοστάσια να στέκουν αγέρωχα. Τα πολύτιμα κειμήλιά του σώθηκαν από την πυρκαγιά που αποτέφρωσε την Παναγία των Παρισίων, αλλά για λόγους ασφαλείας η αρχιεπισκοπή της γαλλικής πρωτεύουσας προτίμησε να μη χρησιμοποιήσει στη λιτανεία το ακάνθινο στεφάνι του Ιησού, αφήνοντάς το στο δημαρχείο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos