Οι Τούρκοι στέλνουν και δεύτερο γεωτρύπανο στην κυπριακή ΑΟΖ -Στήνουν και φιέστα

20 Ιουνίου 2019 12:03

Αδιαφορώντας για τις διεθνείς αντιδράσεις η Τουρκία συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία θα πραγματοποιεί αυτή την ώρα, τελετή αποχώρησης του «Γιαβούζ», του δεύτερου γεωτρύπανο που στέλνει στην κυπριακή ΑΟΖ, παρουσία του υπουργού Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ. Το δεύτερο γεωτρύπανο αναμένεται να προχωρήσει σε γεώτρηση στις αρχές Ιουλίου, σε περιοχή που έχει αδειοδοτήσει το ψευδοκράτος. «Το Γιαβούζ είναι έτοιμο να παρουσιάσει στο έθνος μας τους υπόγειους πόρους» ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας στο λογαριασμό του στο Twitter.

Τουρκική άσκηση με πραγματικά πυρά μεταξύ Ρόδου-Καστελόριζου
Υπενθυμίζεται πως σήμερα, η Τουρκία θα πραγματοποιήσει σήμερα ναυτική άσκηση με πραγματικά πυρά. Σύμφωνα με την NAVTEX, η άσκηση πραγματικά πυρά θα πραγματοποιηθεί μεταξύ Ρόδου-Καστελόριζου για τις 20 Ιουνίου, ημέρα της Σύνοδου Κορυφής της ΕΕ.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα θέσει το ζήτημα της Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Ο κ. Τσίπρας μαζί με τον Νίκο Αναστασιάδη θα θέσουν το θέμα επί τάπητος μετά τις απόπειρες γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos