Εικόνες-σοκ από τη συντριβή του αγνώστου αντικειμένου στην Κύπρο

01 Ιουλίου 2019 10:57

Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για το περιστατικό με τη συντριβή αγνώστου αντικειμένου στα Κατεχόμενα της Κύπρου και τις πολλαπλές εκρήξεις που ακολούθησαν. Εντωμεταξύ, οι εικόνες από το σημείο προκαλούν σοκ.

Ολα ξεκίνησαν στη μία τα ξημερώματα όταν ακούστηκε ένας εκκωφαντικός ήχος, από τη συντριβή προφανώς του αντικειμένου αυτού, στον Πενταδάκτυλο, στην κατεχόμενη Λευκωσία. Σύμφωνα με τους Τουρκοκυπρίους δεν υπήρξαν θύματα, ενώ άμεσα εκκενώθηκαν κοντινά σπίτια για κάθε ενδεχόμενο.

Κύπρος: Αναστάτωση και στην ελεύθερη Λευκωσία
Και οι αρχές της κυπριακής δημοκρατίας βρίσκονται από τη νύχτα σε επαγρύπνηση. Ο Υπουργός Αμυνας ανέφερε ότι «λαμβάνονται όλες οι πληροφορίες και διερευνώνται όλα τα σενάρια», ενώ ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας αναφέρθηκε στα δεκάδες τηλεφωνήματα πολιτών από χθες τη νύχτα. Ο Χρίστος Ανδρέου ανέφερε ότι προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στους πολίτες, λέγοντας μάλιστα ότι έγιναν τηλεφωνήματα από πανικοβλημένους πολίτες ακόμη και από τη Λάρνακα! Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυπριακής δημοκρατίας δήλωσε ότι το περιστατικό καταδεικνύει πόσο εύθραυστη είναι η κατάσταση στην περιοχή και πως η Κύπρος βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης.

Drone ή πύραυλος συνετρίβη στην Κύπρο;
Αγνωστο παραμένει ακόμη τι ήταν το άγνωστο αντικείμενο που συνετρίβη στον Πενταδάκτυλο τη νύχτα. Drone ή πύραυλος; Σύμφωνα με ανάρτηση στο twitter του αποκαλούμενου ΥΠΕΞ, Κουντρέτ Εζερσάι, δεν είναι σαφές σε τι οφείλεται η συντριβή. Η Χουριέτ από την πλευρά της επιμένει ότι πρόκειται για μη επανδρωμένο αεροσκάφος, ενώ ο στρατηγός εν αποστρατεία Ανδρέας Πενταράς κάνει λόγο για πτώση αντιαεροπορικού πυραύλου. Το ίδιο σενάριο ενστερνίζεται και η εφημερίδα του Ισραήλ Times of Israel λέγοντας ότι πρόκειται για αντιαεροπορικό πύραυλο S-200 ρωσικής κατασκευής, συνδέοντάς το με τις χθεσινές επιθέσεις ισραηλινών στη Συρία. Τα πρώτα ευρήματα από το σημείο της συντριβής, άλλωστε, αυτό δείχνουν ότι πρόκειται για βλήμα πυραύλου.

Όπως μεταδίδουν στα κατεχόμενα, σήμερα αναμένεται η άφιξη εμπειρογνωμόνων από την Τουρκία για να μελετήσουν τα θραύσματα.

Πώς συνδέεται η πτώση του αντικειμένου στην Κύπρο με τις επιχειρήσεις στη Συρία
Υπενθυμίζεται ότι ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν επίθεση με πυραύλους στη Συρία. Στόχος τους ήταν στρατιωτικές θέσεις στην πόλη Χομς και τα περίχωρα της Δαμασκού κατά τη διάρκεια της νύχτας σε μια επίθεση που έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις πολίτες και άλλοι 21 τραυματίστηκαν. Εικάζεται ότι το άγνωστο αντικείμενο που συνετρίβη στην κατεχόμενη Λευκωσία ήταν πύραυλος του αντιπυραυλικού συστήματος της Συρίας που ενεργοποιήθηκε λόγω της επίθεσης. Η Ρωσία έχει εξοπλίσει τη Συρία με αντιαεροπορικά συ συστήματα S-200.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos