Πήγε σε waterpark και λίγες μέρες μετά πέθανε από αμοιβάδα που του έτρωγε τον εγκέφαλο

29 Ιουλίου 2019 14:13

Τραγικό ήταν το τέλος ενός 36χρονου άντρα από τις ΗΠΑ, ο οποίος πέθανε λίγες ημέρες μετά την επίσκεψή του σε waterpark της Βόρειας Καρολίνα, εξαιτίας ενός σπάνιου βακτηρίου που του κόστισε τη ζωή του.


Ο Έντι Γκρέι επισκέφθηκε το waterpark Fantasy Lake Water Park στις όχθες της λίμνης Perma Sone κατά τη διάρκεια ολιγοήμερων διακοπών του στην περιοχή, λίγες ημέρες όμως αργότερα παρουσίασε συμπτώματα όπως πονοκέφαλο, πυρετό, ναυτία και εμετό.

Οι συγγενείς του τον μετέφεραν σε τοπικό νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν πως είχε προσβληθεί από την εγκεφαλοφάγα αμοιβάδα (naegleria fowleri), έναν εξαιρετικά επικίνδυνο μονοκύτταρο μικροοργανισμό, ο οποίος σε περίπτωση που εισέλθει στον ανθρώπινο οργανισμό από την ρινική κοιλότητα, μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο στο 97% των περιπτώσεων πέντε ημέρες μετά την εκδήλωση των πρώτων συμπτωμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε περίπτωση που εισέλθει στον οργανισμό μέσω του στόματος ή άλλων κοιλοτήτων (εκτός της μύτης) θεωρείται από τους επιστήμονες σχετικά αβλαβής, σε διαφορετική όμως περίπτωση φτάνει μέχρι τον εγκέφαλο, προκαλώντας πρωτογενή αμοιβαδική μηνιγγοεγκεφαλίτιδα, η οποία είναι συνήθως θανατηφόρα.

Ο 36χρονος άντρας, ο οποίος είχε βρεθεί στην περιοχή στα πλαίσια εκδρομής εκκλησιαστικής οργάνωσης στην οποία και άνηκε, παρουσίασε επιληπτικές κρίσεις, χωρίς οι γιατροί να μπορέσουν να αναστρέψουν την κατάστασή του. Ο Γκρέι έπεσε σε κώμα, δύο μέρες μετά την διακομιδή του στο νοσοκομείο και άφησε την τελευταία του πνοή δύο ημέρες αργότερα.

Η εγκεφαλοφάγα αμοιβάδα εντοπίζεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε σημεία όπου λιμνάζει και θερμαίνεται το γλυκό νερό, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς δεν απειλεί τους λουόμενους όταν κολυμπούν, αλλά στην περίπτωση απότομης εισόδου στο νερό, όπως βουτιές και καταδύσεις.

Στις ΗΠΑ τα τελευταία 60 χρόνια έχουν αναφερθεί 143 παρόμοια περιστατικά, ενώ οι επιστήμονες σημειώνουν πως ο ασθενής συνήθως μπορεί να εκδηλώσει τα συμπτώματα της ασθένειας ως και 9 ημέρες μετά την είσοδο της αμοιβάδας στον οργανισμό.

gazzetta.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos